کد خبر:6325
پ
۱۴۰۱۰۱۰۵۰۸۰۷۵۶۱۵۵۲۵۰۳۵۱۹۴

تحولات اوکراین| هشدار مجدد روسیه درباره عواقب نظامی-فنی گسترش ناتو/ مسکو قطعاً به تهدیدات هسته‌ای پاسخ خواهد داد

در حالی‌که معاون نخست وزیر اوکراین از تمایل کی‌یف برای امضای سندی درباره تخلیه نظامیان گیر افتاده در کارخانه آزوفستال شهر ماریوپول با کمک صلیب سرخ و سازمان ملل خبر داده، سخنگوی کرملین خبر «اولتیماتوم مقامات اوکراینی به مسکو» در این باره را تکذیب کرد…

تحولات اوکراین| هشدار مجدد روسیه درباره عواقب نظامی-فنی گسترش ناتو/ مسکو قطعاً به تهدیدات هسته‌ای پاسخ خواهد داد

در حالی‌که معاون نخست وزیر اوکراین از تمایل کی‌یف برای امضای سندی درباره تخلیه نظامیان گیر افتاده در کارخانه آزوفستال شهر ماریوپول با کمک صلیب سرخ و سازمان ملل خبر داده، سخنگوی کرملین خبر «اولتیماتوم مقامات اوکراینی به مسکو» در این باره را تکذیب کرد.

– اخبار بین الملل –

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، وزارت امور خارجه روسیه شب گذشته با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که این کشور مجبور خواهد شد تا در صورت پیوستن فنلاند به ناتو، اقدامات تلافی جویانه، چه از لحاظ ماهیت نظامی-فنی و چه از نظر سیاسی، انجام دهد تا از افزایش تهدیدات در حال ظهور علیه امنیت ملی خود جلوگیری کند.

این وزارتخانه تاکید کرد که پیوستن فنلاند به ناتو نقض تعهدات حقوقی بین المللی این کشور، و در وهله نخست، پیمان صلح پاریس در سال ۱۹۴۷ و توافقنامه دوجانبه بین روسیه و فنلاند در سال ۱۹۹۲ خواهد بود. وزارت امور خارجه روسیه یادآور شد که هدف پیمان آتلانتیک شمالی، ادامه گسترش به سمت مرزهای فدراسیون روسیه و سازماندهی جناح دیگری برای تهدید نظامی علیه مسکو است.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین، نیز روز گذشته در تفسیر تصمیم اخیر فنلاند، هشدار داد که گسترش ناتو امنیت جهان، به طور کلی و قاره اروپا به طور خاص را تهدید می‌کند.

دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل نیز گفت که پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو ضربه‌ای به امنیت این کشور نخواهد زد. به گفته وی، روسیه آماده مقابله با تهدیدات از جانب ناتو است و اقدامات احتیاطی لازم را برای این منظور انجام داده‌ است.

پکا خاویستو، وزیر امور خارجه فنلاند صبح امروز، جمعه اعلام کرد که کشورش قصد دارد در اواسط هفته آینده به طور رسمی برای عضویت در ناتو درخواست دهد. به گفته وی، اگر مجلس ملی فنلاند سند مربوطه را تصویب کند، این درخواست هفته آینده رسماً به بروکسل ارائه خواهد شد. انتظار می‌رود تصمیم رسمی فنلاند در تاریخ ۱۵ ماه مه (۲۵ اردیبهشت ماه) اتخاذ شود.

وزیر خارجه فنلاند یادآور شد که این کشور برای هر وضعیتی در مناطق مرزی خود با روسیه آماده است، البته مایل است آرامش حاضر در مرزهای دو کشور همچنان حفظ شود. وی روسیه را "همسایه مهمی" برای فنلاند نامید، ولی در عین حال یادآور شد که روابط بین دو کشور در بحبوحه تشدید اوضاع پیرامون اوکراین پیچیده‌تر شده است.

جنیفر ساکی، سخنگوی کاخ سفید نیز شب گذشته اعلام کرد که واشنگتن آماده است از تصمیم سوئد و فنلاند برای پیوستن به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) حمایت کند. به گفته وی، دولت ایالات متحده قصد دارد کمک‌های لازم را به این دو کشور در تسریع روند الحاق ارائه کند.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز هفتاد و نه جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

هشدار روسیه در خصوص عواقب تهدید کردن یک قدرت هسته‌ای

دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان ملل صبح امروز، جمعه در مصاحبه با نشریه انگلیسی "UnHerd News" اعلام کرد، کشورهایی که یک قدرت هسته‌ای را تهدید می‌کنند باید امکان پاسخگویی به این تهدید را نیز در نظر بگیرند. بدین ترتیب پولیانسکی در پاسخ به سئوالی درباره اینکه روسیه در چه شرایطی دست به حمله هسته‌ای خواهد زد، توضیح داد.

این دیپلمات روس گفت: «من فکر میکنم، اگر شما با یک قدرت هسته‌ای سر و کار دارید، اگر یک قدرت نظامی را تهدید می‌کنید، باید همه گزینه‌ها و عواقب احتمالی این اقدام را نیز در نظر بگیرید.»

وی در عین حال تاکید کرد که یک فرد نظامی نیست و نمی‌تواند به طور کامل به این سئوال مطرح شده پاسخ دهد.

البته معاون نماینده دائم روسیه در سازمان ملل این واقعیت را مورد توجه قرار داد که از آنجایی که این کشور دارای تسلیحات هسته‌ای است، استفاده از آنها "در صورت وجود تهدید جدی برای روسیه" امکان پذیر خواهد بود.

علاوه بر این، پولیانسکی در خصوص احتمال ورود فنلاند و سوئد به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نیز یادآور شد، پس از پیوستن این کشورها به ناتو و متعاقب آن استقرار نیروهای ناتو در خاک دو کشور، هر دو کشور ممکن است به اهداف بالقوه برای نیروهای مسلح روسیه تبدیل شوند. به گفته وی، روسیه آماده مقابله با تهدیدات از جانب ناتو است، مقامات این کشور اقدامات احتیاطی لازم را برای این امر انجام داده‌اند.

شرط روسیه برای دستیابی به صلح در اوکراین/ مسکو تفاوت چندانی بین ناتو و اتحادیه اروپا نمی‌بیند

دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل صبح امروز، جمعه در مصاحبه با نشریه انگلیسی "UnHerd News" تاکید کرد، بدون غیرنظامی کردن و نازی‌زدایی اوکراین، صلح در این کشور محقق نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر فرصتی برای راه حل دیپلماتیک اوضاع اوکراین نمی‌بیند، یادآور شد که مواضع روسیه در خصوص الحاق اوکراین به اتحادیه اروپا تغییر کرده و اکنون مسکو با آن مخالف است. به گفته پولیانسکی، پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا نمی‌تواند به توافق صلح با کی‌یف کمکی کند.

این دیپلمات یادآور شد که روسیه هر چه می‌گذرد، تفاوت کمتری بین اتحادیه اروپا و ناتو می‌بیند و هر دو سازمان مواضع خصمانه‌ای علیه این کشور اتخاذ می‌کنند.

تمایل اوکراین برای امضای سندی درباره تخلیه کارخانه آزوفستال

ایرینا ورشچوک، معاون نخست وزیر اوکراین اعلام کرد که مقامات کی‌یف مایل هستند تا سندی در خصوص چگونگی تخلیه نظامیان مستقر در محوطه کارخانه آزوفستال در شهر ماریوپول امضا کند.

وی گفت: «ما دور جدیدی از مذاکرات ر خصوص تعیین نقشه راهی برای عملیات ویژه برای تخلیه کارخانه آزوفستال را آغاز کرده‌ایم. نمایندگان کمیته بین المللی صلیب سرخ امروز (پنجشنبه) با روس‌ها ملاقات کردند. ما با آنها [کمیته بین المللی صلیب سرخ] و همچنین با نمایندگان سازمان ملل در حال مذاکره هستیم و به آنها دستورالعمل لازم را دادیم. ما می خواهیم سندی امضا شود که چگونگی تخلیه از آزوستال دقیقا مشخص شود، ما برای امضا چنین سندی آمادگی داریم.»

معاون نخست وزیر اوکراین همچنین یادآور شد که ترکیه به عنوان میانجی در دور کنونی مذاکرات عمل خواهد کرد. به گفته وی، تخلیه در دو مرحله انجام خواهد شد و در وهله نخست، مجروحان شدید تخلیه خواهند شد.

کرملین اطلاعات مربوط به اولتیماتوم کی‌یف درباره آزوفستال را تکذیب کرد

دیمیتری پسکوف، سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه شب گذشته درباره برخی گزارش‌ها رباره اولتیماتوم مقامات اوکراین به کرملین درباره تخلیه از کارخانه آزوفستال در شهر ماریوپل، جایی که نیروهای نظامی و ملی‌گرایان اوکراین گیر افتاده‌اند، اظهار نظر کرد.

پیش از این، چنین اطلاعاتی در یکی از کانال‌های تلگرام منتشر شده و مدعی شده بود که کی‌یف ظاهراً در این خصوص به مسکو اولتیماتوم داده و جان اسرای جنگی روسی را تهدید کرده است. پسکوف به خبرنگاران گفت: «چنین مطالبی را نخوانید. این مطالب صحت ندارد.»

اوایل روز پنجشنبه، ملی‌گرایان اوکراینی گیر افتاده در کارخانه آزوفستال به ایلون ماسک، تاجر و میلیاردر آمریکایی متوسل شدند تا آنها را از کارخانه ماریوپل خارج کند. این تاجر هنوز پاسخی نداده است. این گروه که همچنان در آزوفستال مخفی هستند، همچنان فعالانه در تلاشند تا کشورهای دیگر را برای کمک به خروج از این کارخانه متقاعد کند. گفته می‌شود ملی گرایان حتی به دولت اسرائیل متوسل شدند.

وزارت دفاع روسیه پیش از این، از پایان عملیات تخلیه غیرنظامیان از محوطه کارخانه آزوفستال خبر داده و یادآور شده بود که دیگر هیچ غیرنظامی در آنجا باقی نمانده است.

روسیه امیدوار است سلاح هسته‌ای در اوکراین استفاده نشود

ولادیمیر چیژوف، نماینده دائم روسیه در اتحادیه اروپا شب گذشته، پنجشنبه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی انگلیسی "اسکای نیوز" اعلام کرد که مقامات مسکو امیدوارند که کشورهای عضو ناتو از سلاح هسته‌ای در اوکراین استفاده نکند.

وی این مسئله را در پاسخ به این سئوال مطرح کرد که آیا ناتو در اوکراین از سلاح هسته‌ای استفاده خواهد کرد؟ این دیپلمات تاکید کرد که بر خلاف واشنگتن، مسکو هرگز تسلیحات هسته‌ای را در خارج از مرزهای ملی خود آزمایش نکرده است.

چیژوف همچنین گفت: «من می توانم به شما اطمینان دهم که عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین، طبق برنامه پیش رفته و به اهداف خود خواهد رسید.» این دیپلمات روس اطمینان داد که "روسیه هیچ قصدی برای تصرف مناطق مختلف در خاک اوکراین را ندارد" و همچنان امیدوار است که مناقشه در نهایت به صورت مسالمت آمیز و از راه دیپلماتیک حل و فصل شود.

مخالفت سناتور آمریکایی با لایحه اختصاص کمک ۴۰ میلیارد دلاری به اوکراین

سناتور "رند پل" از ایالت کنتاکی ایالات متحده شب گذشته، پنجشنبه، جلوی تصویب لایحه مربوط به تخصیص کمک مضاعف به اوکراین به مبلغ بی سابقه ۴۰ میلیارد دلار در کنگره آمریکا را گرفت. این سناتور کنگره امتناع خود از حمایت از این لایحه را با خطرات بالای چنین تصمیم گیری برای افزایش هزینه‌های عمومی، بدهی دولتی و تورم توجیه کرد.

این سناتور محافظه‌کار گفت: «من به قانون اساسی ایالات متحده سوگند خورده‌ام، نه به هیچ کشور دیگری. ما نمی‌توانیم اوکراین را نجات دهیم، در حالی که اقتصاد آمریکا را نابود می‌کنیم».

این نماینده کنگره تاکید کرد که آمریکا در شرایط کنونی نمی‌تواند «نقش پلیس جهان» را به قیمت ضربه زدن به بودجه خود ایفا کند.

درخواست روسیه برای برگزاری نشست شورای امنیت درباره فعالیت بیولوژیکی نظامی آمریکا در اوکراین

دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان ملل روز پنجشنبه در کانال تلگرامی خود اعلام کرد که این کشور درخواست نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در خصوص برنامه‌های بیولوژیکی نظامی انجام شده در آزمایشگاه‌های غیرقانونی آمریکا در خاک اوکراین را مطرح کرده است.

وزارت دفاع روسیه پیش از این گزارش داده بود که بر اساس اسناد کشف شده در اوکراین، شبکه‌ای متشکل از ۳۰ آزمایشگاه بیولوژیکی در این کشور و تحت کنترل پنتاگون فعالیت دارند.

انگلیس تمایلی به دخالت در درگیری نظامی با روسیه ندارد

بن والاس، وزیر دفاع انگلیس شب گذشته اعلام کرد که این کشور مستقیماً در درگیری نظامی با روسیه دخالت نکرده و نخواهد داشت.

وی گفت: «مواضع ما در این باره کاملاً روشن است. ما نه با ارتش روسیه و نه با دولت روسیه وارد درگیری مستقیم نشده و نخواهیم شد. من در ابتدای مناقشه اوکراین نیز به وضوح در مورد این موضوع صحبت کردم، چه مردم بخواهند چه نخواهند، اوکراین عضو ناتو نیست و ما نیروهای خود را به آنجا اعزام نخواهیم کرد.»

وزیر دفاع همچنین تاکید کرد که لندن از ارسال تسلیحاتی که ممکن است اوکراین با آنها به روسیه حمله کند، خودداری خواهد کرد. والاس گفت: «ما چنین تسلیحاتی که به آنها امکان حمله به روسیه را بدهد، به کی‌یف ارسال نخواهیم کرد.»

پوتین درباره پیامدهای سیاست تحریمی غرب هشدار داد

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز پنجشنبه در نشست هفتگی خود با اعضای دولت درباره مسائل اقتصادی در شرایط تحریم‌ها تاکید کرد که ادامه سیاست تحریمی غرب به پیامدهای جبران ناپذیری منجر خواهد شد. پوتین گفت: «بدیهی است که در صورت ادامه وسواس اعمال تحریم‌ها از سوی کشورهای غربی، ما نیز ناگزیر به پاسخگویی خواهیم بود و این روند پیچیده ترین و دشوارترین پیامدهای معکوس را برای اتحادیه اروپا و برای شهروندان آنها خواهد شد.»

رئیس جمهور یادآور شد که تحریم‌ها تاکنون به به اقتصاد خود کشورهای اروپایی ضربه زده است و این مسئله را می‌توان با افزایش شدید تورم در اروپا ارزیابی کرد. به گفته وی، علاوه بر این، تحریم‌ها باعث ایجاد یک بحران جهانی می شود که در وهله نخست بر فقیرترین کشورهای جهان که در حال حاضر با خطر قحطی مواد غذایی مواجه هستند، تأثیر می گذارد.

پوتین افزود: برعکس، روسیه به لطف تصمیمات سیستماتیک برای تقویت وضعیت اقتصادی کشور که در سال‌های اخیر اتخاذ شده، "با اطمینان در حال مقابله با چالش‌های خارجی بوده" و با مشکل جدی و غیرقابل حلی مواجه نیست.

تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینک‌های زیر بخوانید:

تحولات اوکراین| عدم تمایل غرب به تسریع روند مذاکرات مسکو و کی‌یف /پنتاگون: پوتین با ناتو وارد جنگ نخواهد شدتحولات اوکراین| حمله رنگی به سفیر روسیه در لهستان / پوتین: مسکو در حال دفاع از میهن استتحولات اوکراین|روسیه: از سلاح هسته‌ای استفاده نخواهیم کرد/ در صورت تمایل واشنگتن، جنگ فوراً متوقف می‌شودتحولات اوکراین| آمریکا قصد تغییر راهکار خود در قبال مسکو و کی‌یف را ندارد/ غرب با تحریم اقتصادی روسیه همه جهان را تنبیه می‌کندتحولات اوکراین|پوتین فرمان تحریم برخی کشورهای خارجی را امضا کرد/ آلمان: روسیه نباید در جنگ پیروز شود

انتهای پیام/

فدراسیون صنعت نفت ایران