نمایندگان درجلسه علنی امروز در تذکرات شفاهی خود به موضوع افزایش اجاره بهای مسکن، و تفکیک وزارت «صمت» و گرانی کالاها پرداختند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز در تذکرات شفاهی خود خطاب به مسئولان مربوطه خواستار رسیدگی به وضعیت افزایش قیمت اجاره بهای مسکن، گرانیها و تعیین تکلیف تفکیک وزارت «صمت» شدند که در ادامه مشروح این تذکرات را میخوانید:
*انتصاب مدیران پروازی در مجموعه های پتروشیمی/به انتصابات اینگونه خاتمه دهید
حبیب آقاجری نماینده شیراز در مجلس در تذکر شفاهی خود گفت: آقای رئیس جمهور تا کی باید شاهد انتخاب مدیران پروازی برای پتروشیمی های حوزه انتخابیه باشیم، در حالی که ممنوعیت چنین انتصاباتی را لحاظ کرده اید و مدیران بومی متخصص در این زمینه دارید.
وی در بخش دیگری از تذکر خود گفت:گرانی مواد خوراکی و عدم نظارت به قیمت ها، فشار بسیاری به مردم وارد می کند، نسبت به کنترل قیمتها اقدام شود.
*دولت طرح تفکیک وزارت صمت و بازرگانی را هرچه سریع تر ارائه کند
در ادامه جلسه امروز، روحاله نجابت نماینده شیراز نیز در تذکری عنوان کرد: روز گذشته در جریان موضوع استیضاح وزیر صمت مطرح شد که دولت درصدد ارائه لایحه برای تفکیک دو وزارتخانه و معرفی دو وزیر است.
وی افزود: بر این اساس با توجه به شرایط کشور و ضرورت گره گشایی از مردم پیشنهاد می شود طرحی که قبلا در کمیسیون اجتماعی در راستای تفکیک دو وزارتخانه صمت و بازرگانی مورد بررسی قرار گرفته و حتی شورای نگهبان آن را تائید کرده بود مورد موافقت قرار بگیرد تا نهایتا ظرف ۲ هفته این مساله تعیین تکلیف و نهایی شود.
نماینده شیراز در مجلس گفت:با توجه به اینکه بیشتر نمایندگان به وزیر صمت رأی اعتماد داده بودند بنابراین می توان با معرفی یک وزیر و ادامه کار وزیر کنونی امور هرچه سریع تر پیش برود.
نجابت تصریح کرد: روز گذشته مشخص شد ماده ۲۲۱ آئین نامه دارای ابهاماتی است که سبب تفسیرپذیری می شود لذا باید این موضوع در کمیسیون مربوطه بررسی و نهایتا به صحن ارائه شود تا در مواردی که مربوط به استیضاح است مسیر بدون ابهام طی شود.
*دستگاه قضایی با مسببان حادثه قطار تبریز بعد از ۷ سال برخورد کند
به گزارش تسنیم، احمد علیرضا بیگی نماینده تبریز نیز در تذکر شفاهی خود ضمن تسلیت به خانواده های داغدار خروج قطار از ریل در مسیر مشهد- یزد گفت: روز گذشته که گزارش کمیسیون تخصصی درخصوص خروج قطار از ریل قرائت شد، یاد حادثه قطار تبریز و حادثه ای که در سمنان رخ داد، افتادم. نوع مواجهه با حادثه متفاوت بود و در آن زمان مدیرعامل شرکت ملی راه آهن خود را فدای وزیر راه و شهرسازی سابق کرده و استعفا داد.
نماینده مردم تبریز در مجلس یازدهم ادامه داد: همچنین ما به عنوان نمایندگان مجلس که از اقلیت مجلس سابق بودیم، توانستیم وزیر راه را مورد استیضاح و بازخواست قرار دهیم و جنجال مفصلی پیرامون این حادثه که جان ۵۰ نفر از مردم ما را گرفت، ایجاد شد. متاسفانه امروز مواجهه صورت گرفته با گذشته متفاوت بوده و با وجود گزارش کمیسیون تخصصی مبنی بر انتصاب غیرحرفه ای در راه آهن جمهوری اسلامی ایران، شاهد بی مبالاتی و فقدان تصمیم گیری در این خصوص هستیم.
وی افزود: اگر قوه قضائیه با مسببان حادثه سابق برخورد مناسبی انجام می داد، امروز شاهد چنین اتفاقی نبودیم که برخورد تنها در این حد بود که خانواده جانباختگان تنها توانستند دیه متوفیان را دریافت کنند، در حالی که گزارش تخصصی حاکی از بروز تخلفات گسترده تری بود اما دستگاه قضا متاسفانه تا کنون و بعد از گذشت ۷ سال هیچ اقدامی در این خصوص انجام نداده است. از این انتظار می رود این موضوع مجددا مورد پیگیری قرار بگیرد.
* اجاره بها در یک شهرستان بیش از ۱۰ برابر افزایش یافته است
همچنین عباس گودرزی نماینده بروجرد در تذکر شفاهی خود گفت:مسائلی که در شهرستان برای مردم مبتلابه است، بحث مسکن است، از رئیس جمهور محترم و وزیر راه و شهرسازی علیرغم زحماتی که می کشند، درخواست دارم که به این موضوع رسیدگی کنند.
نماینده مردم بروجرد در مجلس یازدهم ادامه داد: اجاره بها در یک شهرستان بیش از ۱۰ برابر افزایش یافته است، مردم توان خرید و اجاره مسکن را ندارند، لذا لازم است تدبیری اندیشیده شود.
بیانیه نمایندگان مجلس درباره اجرای دقیق قانون تسهیل صدور مجوز کسب و کارسازوکار عضویت نمایندگان جدید در کمیسیون های تخصصی مجلس مشخص شد
انتهای پیام/