کد خبر:3943
پ
۱۳۹۳۰۵۱۷۱۲۴۵۱۸۴۲۴۳۳۷۱۸۰۴

امکان نصب نیروگاه برق‌آبی در ۶۰۰ سازه آبی کشور / سهم ۱۴ درصدی تولید انرژی برق آبی در سبد تأمین برق افزایش می‌یابد؟

در حال حاضر ۱۴ درصد از ظرفیت اسمی تولید برق کشور در نیروگاه‌های برق‌آبی است و در عین حال مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران اعلام کرده که امکان احداث نیروگاه برق‌آبی بر روی ۶۰۰ سازه آبی کشور وجود دارد. – اخبار اقتصادی – به گزارش خبرنگار اقتصا..

در حال حاضر ۱۴ درصد از ظرفیت اسمی تولید برق کشور در نیروگاه‌های برق‌آبی است و در عین حال مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران اعلام کرده که امکان احداث نیروگاه برق‌آبی بر روی ۶۰۰ سازه آبی کشور وجود دارد.

– اخبار اقتصادی –

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در حال حاضر ظرفیت نصب شده تولید انرژی برق آبی کشور ۱۲ هزار و ۱۰۰ مگاوات است. این امکان وجود دارد که با احداث سدهای بزرگ در دست تکمیل و در دست مطالعه، این ظرفیت تا ۳۰ هزار مگاوات هم برسد. اما مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران معتقد است، بر روی سازه‌های آبی فعلی کشور هم می‌توان نیروگاه‌های کوچک برق‌آبی نصب کرد.

سید حسن رضوی، مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران در این خصوص با بیان اینکه باید استفاده از نیروگاه‌های کوچک را بیشتر مورد توجه قرار داد، اظهار داشت: در سال‌های گذشته حجم قابل توجهی سرمایه‌های سنگین در کشور انجام شده که این سرمایه گذاری‌ها قابل تکرار نیست، بنابراین می‌توان با در اختیار قراردادن تسهیلات به بخش خصوصی و فراهم کردن زمینه، امکان احداث نیروگاه‌های کوچک را در سازه‌هایی که در سال‌های گذشته ساخته شده است را ایجاد کنیم.

مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران تصریح کرد: تاکنون ۷۰۰ سازه آبی در کشور احداث شده که فقط ۱۰۰ سازه آن جزو سد‌های بزرگ هستند و ۶۰۰ سازه دیگر وجود دارد که می‌توان بر روی آن‌ها نیروگاه برق‌آبی نصب کرد.

وی با بیان اینکه "سد گلپایگان نخستین سد نوین کشور در سال ۱۳۲۶ ساخته و در سال ۱۳۳۶ به بهره‌برداری رسیده است"، گفت: از سال گذشته مراحل احداث یک نیروگاه ۵ مگاواتی در این سد خاکی آغاز شده است، سد گلپایگان نخستین سد خاکی کشور است که تاکنون فقط تامین نیاز آبی دشت گلپایگان را برعهده داشته و هم اکنون نیروگاه برق‌آبی نیز در آن احداث می‌شود.

رضوی با اشاره به فراوانی خطوط انتقال آب که اختلاف ارتفاع آن‌ها بیش از ۲۰۰ متر است، ادامه داد: خط انتقال شهر‌های مرکزی از سامانه الیگودرز به قم بیش از هزار متر اختلاف ارتفاع دارد که می‌توان از آن تا ۳۰ مگاوات برق گرفت در حال حاضر در دو نقطه پیمانکار بخش خصوصی در این بخش درحال فعالیت و تولید ۹ مگاوات برق هستند.

رضوی گفت: با توسعه نیروگاه‌های برق‌آبی کوچک می‌توان علاوه بر ایجاد تنوع در سبد تولید برق، از اتکاء به یکسری نیروگاه‌های خاص رها شویم.

به گزارش تسنیم، ظرفیت ۱۲ هزار و ۱۰۰ مگاواتی تولید انرژی برق‌آبی، ۱۴ درصد ظرفیت اسمی تولید برق کشور را شامل می‌شود. این امکان وجود دارد که با توسعه نیروگاه‌های برق‌آبی کوچک، در کنار تکمیل سدها و نیروگاه‌های برق‌آبی بزرگ، ظرفیت تولید انرژی پاک برق‌آبی را افزایش داد.

انتهای پیام/

فدراسیون صنعت نفت ایران