راهکارهای جلوگیری از ورود فاضلاب به منابع آبی سد ماملو، محور میزگرد امروز خبرگزاری تسنیم است که با همکاری رادیو گفتوگو برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، طی هفتههای اخیر اخبار مختلفی از ورود فاضلاب به رودخانه جاجرود و سدماملو منتشر شد که نگرانیهایی را درباره آلودگی آب سد ماملو به عنوان یکی از منابع تأمین آب شهر تهران به دنبال داشت.
در این زمینه که ابعاد مختلفی دارد، باید توجه داشت که آلودگیهای زیست محیطی و تهدیداتی که بالقوه و بالفعل منابع آبی را تهدید میکنند، یک مسئله جدی است و دغدغههای بسیاری را بهدرستی همراه دارد.
بررسیها نشان میدهد علاوه بر فاضلاب انسانی، پساب صنعتی نیز به منابع آبی منتهی به مخزن سد ماملو وارد میشود و به دلیل اهمیت موضوع، امروز میزگردی با عنوان "راهکارهای جلوگیری از ورود فاضلاب به سد ماملو" با مشارکت رادیو گفتوگو در خبرگزاری تسنیم برگزار میشود.
در این میزگرد افراد صاحبنظری چون پیمان پیرفرشی (سرپرست شرکت عمران شهر جدید پردیس)، علی مریدی (مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت زیستمحیطی آبوخاک سازمان حفاظت محیط زیست)، مصطفی فداییفرد (کارشناس مدیریت منابع آب)، حسین نایب (عضو هیئت مدیره انجمن آبوفاضلاب ایران) و هدایت فهمی (رئیس مرکز پژوهابگستر وزارت علوم) حضور دارند.
نکته قابل توجه اینجاست که وزارت نیرو که متولی اصلی تأمین آب شرب کشور، حفظ و نظارت بر کیفیت آب شرب، جلوگیری از ورود منابع آلاینده به منابع آبی و مسئول مدیریت و راهبری پروژههای احداث تأسیسات جمعآوری و تصفیه فاضلاب است، حاضر به حضور در این میزگرد تخصصی نشد. در این خصوص، از مسئولان شرکت آبوفاضلاب استان تهران و مسئولان شرکت آب منطقهای استان تهران برای حضور در این میزگرد دعوت شده بود، اما عدم توجه وزارت نیرو به شفافسازی مسائل مرتبط با این چالش بزرگ در عرصه رسانهای و پاسخگویی شفاف به دغدغه بهحق مردم، موجب شد تا اجازه حضور به مدیران این دو شرکت در این میزگرد از سوی وزارت نیرو صادر نشود.
خبرگزاری تسنیم آمادگی دارد هر زمان که مدیران وزارت نیرو حاضر به پاسخگویی شدند، پاسخ آنها را در خصوص "چرایی ورود فاضلاب به منابع آبی تهران" و "راهکارهای جلوگیری از ورود فاضلاب به سد ماملو" منتشر کند.
انتهای پیام/