کد خبر:1523
پ
۱۴۰۰۰۵۲۰۱۵۲۷۰۱۷۸۲۲۳۳۶۶۴۷۴

وزیر نیرو: استفاده از آب ژرف هنوز در مرحله مطالعه است/ به دنبال همکاری‌های منطقه‌ای در آب هستیم

وزیر نیرو گفت: در زمینه همکاری های منطقه‌ای در بخش آب، تاکنون جلسات متعددی با مسئولان کشورهای ترکمنستان، افغانستان، ترکیه، عراق، ارمنستان و آذربایجان برگزار کردیم که اگر توافق و دستاوردی داشته باشد، اطلاع‌رسانی خواهیم کرد. – اخبار اقتصادی – به گزارش ..

وزیر نیرو گفت: در زمینه همکاری های منطقه‌ای در بخش آب، تاکنون جلسات متعددی با مسئولان کشورهای ترکمنستان، افغانستان، ترکیه، عراق، ارمنستان و آذربایجان برگزار کردیم که اگر توافق و دستاوردی داشته باشد، اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.

 

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو در حاشیه نشست با مدیران ارشد آب و فاضلاب کشور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مطالعات و اکتشافات خوبی در زمینه آب‌های ژرف انجام شده و قرار است با رعایت ملاحظات زیست محیطی به اجرا برسد، اما موضوع آب‌های ژرف اکنون در مرحله مطالعه قرار دارد.

وزیر نیرو در پاسخ به سوالی در خصوص واردات آب گفت: رئیس جمهور در اجلاس عشق‌آباد موضوع همکاری کشورهای منطقه در بخش آب را مورد توجه قرار داد؛ در این مدت، تاکنون جلسات متعددی با مسئولان کشورهای ترکمنستان، افغانستان، ترکیه، عراق، ارمنستان و آذربایجان برگزار کردیم که اگر توافق و دستاوردی داشته باشد، اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.

محرابیان همچنین درخصوص وضعیت تامین سوخت زمستانی گفت: وزارت نفت تمام تلاش خود را کرده و اقدامات خوبی انجام شده که تا امروز نه خاموشی و نه محدودیتی داشته‌ایم.

وی با بیان اینکه عدم خاموشی امکانپذیر است، مشروط بر اینکه مصارف صنعت و خانگی مدیریت شود، افزود: برای تامین سوخت زمستانی همکاری خوبی صورت گرفته البته نتیجه به میزان سرمای دی و بهمن ماه نیز برمی‌گردد. در هر حال برنامه‌ریزی ما به گونه‌ای است که بتوانیم مصرف برق و گاز را مدیریت کرده تا خاموشی نداشته باشیم.

محرابیان درباره شهرهای دارای تنش آبی نیز گفت: مجموع شهرهای دارای تنش ۳۰۰ شهر هستند و از این تعداد ۱۰۰ شهر تنش شدید آبی دارند که با اجرای پروژه‌های ویژه، اغلب این شهرها از تنش خارج خواهند شد.

وزیر نیرو با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با نخبگان درباره مساله آب، گفت: این بیانات به این معناست که باید به این بخش توجه ویژه داشته باشیم؛ اکنون مهمترین انتظار مردم این است که در بخش شرب، کشاورزی و صنعت بتوانیم آب مطمئن و پایدار تامین کنیم.

وی با بیان اینکه برای دستیابی به این موضوع، اقدامات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری در دستور کار قرار داده‌ایم که در هر دو بخش با علم روز و استفاده از توان فرهیختگان بتوانیم مشکلات کشور را حل کنیم، افزود: لازمه حل مشکل آب این است که احکام بودجه تحقق یافته و منابع مالی مورد نیاز تامین شود.

وزیر نیرو با بیان اینکه در این زمینه وفاق خوبی بین دولت و مجلس وجود دارد و امیدواریم مجلس کمک کند تا ظرف زمانی محدود، مشکلات آب کشور را حل کنیم، گفت: ما در نظر داریم پروژه‌های اثربخشی را که نیمه‌تمام و راکد مانده‌اند، فعال کنیم، این پروژه‌ها می‌توانند مشکلات زیادی را از بخش آب حل کنند.

این عضو کابینه دولت با بیان اینکه در بخش آبرسانی روستایی برنامه جهشی برای تامین آب پایدار ۱۰ هزار روستا در دستور کار قرار گرفته که نخستین قرارداد آن برای تامین آب ۷۱۰۰ روستا با قرارگاه امام حسن (ع) به امضاء رسید که در چارچوب این قرارداد ۲۱۰۰ کیلومتر خطوط انتقال اجرا خواهد شد، گفت: در بخش‌های شهری سدها خط انتقال، شبکه آب و فاضلاب، بازچرخانی و رفع تنش آبی، پروژه‌های خوبی پیش‌بینی کرده‌ایم.

محرابیان با بیان اینکه با حرکت جهشی و جهادی، ظرف زمان معینی با حمایت بودجه‌ای بتوانیم مشکلات را حل کنیم، تاکید کرد: نظارت بر پروژه‌ها نیز به لحاظ زمان‌بندی و همچنین منابع اعتباری در دستور کار است؛ بخشی از منابع مالی از بودجه ۱۴۰۱ و بخشی نیز از بودجه سالهای آتی تامین می‌شود و انتظار می‌رود پروژه‌ها متناسب با اعتبارات، فعال شوند.

وی درباره عدم توجه بخش کشاورزی به موضوع بهره‌وری اظهار کرد: امروز در دنیا با استفاده از فناوری‌های روز، میزان مصرف را کاهش داده و تولید و راندمان را افزایش می‌دهند. ما نیز در حوزه کشاورزی افزایش بهره‌وری را در دستور کار قرار دادیم.

وزیر نیرو با بیان اینکه در بودجه ۱۴۰۱ چند ماده پیش‌بینی شده که از جمله آنها استفاده از فناوری‌های جدید در آبیاری‌های تحت فشار است، گفت: به این ترتیب که باید حجم آب استفاده شده کم شود؛ برای این کار باید عزم ملی داشته باشیم تا در مدت‌زمان معین، همزمان با رشد فناوری، حجم آب کمتری مصرف کرده و راندمان را افزایش دهیم.

وی درباره طرح غدیر و پروژه آبرسانی به شهرهای استان خوزستان نیز گفت: در مرحله اول این طرح بنا بر این بود که ۱۰ متر مکعب بر ثانیه، تامین آب از چرخه داشته باشیم که اجرا شده اما این میزان آب کفایت ۶۰ درصد استان خوزستان را نخواهد داشت.

وزیر نیرو افزود: موضوع دیگر اینکه کیفیت آب مناسب نیست، بنابراین طرح جایگزینی تعریف شده که با اجرای آن، میزان آب دو برابر شده و به ۲۰ متر مکعب بر ثانیه افزایش خواهد یافت و کیفیت نیز ارتقاء خواهد یافت؛ این آب قرار است از مخزن سد دز تامین شود و در مسیر خود، مصرف آب شرب شهرها را حل کند و این پروژه در بهار ۱۴۰۱ به بهره‌برداری خواهد رسید.

انتهای پیام/

فدراسیون صنعت نفت ایران