رییس هیأت عامل صندوق توسعه ملی با بیان اینکه صنعت گردشگری با توجه به مشکلات پیش آمده به دلیل کرونا شرایط مناسبی ندارد، گفت: در حال حاضر صندوق توسعه ملی این آمادگی را دارد تا دو هزار میلیارد تومان منابع ریالی را در اختیار بانکهای عامل قرار دهد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مهدی غضنفری رییس هیأت عامل صندوق توسعه ملی در آیین امضای تفاهمنامه با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: براساس فرمایشات مقام معظم رهبری باید از اقتصاد نفتی جدا شویم اما اگر بتوانیم سهم گردشگری را در اقتصاد افزایش دهیم، میتوانیم به عنوان یک منبع بیانتهای ثروت از آن استفاده کنیم.
وی افزود: شرایط کرونا وضعیت خوبی را برای صنعت گردشگری فراهم نکرد، از این نظر صندوق توسعه ملی برای کمک به این حوزه اقدام کرده است. سرمایهگذاران خارجی میتوانند به این بخش کمک کنند و صندوق میتوانند نقشهای جدیدی در این زمینه داشته باشد. به طور مثال در پروژههای بسیار بزرگی که نیاز به منابع ارزی دارد صندوق توسعه ملی نیز میتواند مشارکت داشته باشد. ضمن اینکه صندوق توسعه ملی میتواند در زمینه ضمانتهای ارزی برای سرمایهگذاری در زمینه گردشگری اقداماتی را انجام دهد. براساس مصوبه هیئت مدیره صندوق توسعه ملی بانکهای عامل تا دو برابر منابعی که از سوی صندوق توسعه ملی پرداخت خواهد شد را در قابل تسهیلات به حوزه گردشگری تخصیص خواهند داد.
رییس هیأت عامل صندوق توسعه ملی، پس تجربیات سالهای اخیر، صندوق توسعه به بلوغ خوبی رسیده است و ما میتوانیم اقدامات مناسبی را انجام دهیم.
منابع خوبی به بخش گردشگری تزریق خواهد شد
سید عزتالله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این جلسه گفت: در کشور ما برخی سعی کردند وابستگی را تئوریزه کنند در حالی که استقلال پایه اصلی این انقلاب را تشکیل میدهد. صندوق توسعه ملی که ابتکار رهبر معظم انقلاب بود و اگر نظارت ایشان در طول این سالها نبود، این امکان وجود داشت که موجودیت صندوق به دلیل مشکلات کشور به خطر بیافتد.
وی افزود: صندوق توسعه ملی در زمینه گردشگری انعطاف خوبی از خود نشان داد. گردشگری صنعت پیشران است که میتواند دغدغههای مختلفی در کشور را برطرف کند، به خصوص در زمینه اقتصادی خواهد داشت. گردشگری نقش بسیار مهمی در این حوزه میتواند داشته باشد. براساس تحقیقات، بازارهای مربوط به حوزه گردش و گردشگری در آینده توسعه بیشتری خواهد داشت. ما ظرفیتهای بسیار زیادی در این زمینه داریم. مشکل ما این است که در این حوزه سرمایهگذاری صورت نگرفته است و برخی موارد که چنین اقداماتی صورت گرفته نگرانیهایی وجود داشته است. به همین دلیل تلاش شده تا اطمینان لازم به فعالان این حوزه داده شود و تلاش ما در مدت اخیر برای ایجاد اطمینان و تبیین یک آینده روشن در سرمایهگذاری این حوزه بوده است.
ضرغامی در پایان تاکید کرد: رقم شش هزار میلیارد تومان، بودجه بسیار خوبی است که میتواند زمینهای برای تحول در سرمایهگذاری حوزه گردشگری باشد.
افزایش چهار برابری تخصیص منابع صندوق به حوزه گردشگری
میرمحمدی عضو هیئت عامل صندوق توسعه ملی گفت: صندوق در حوزههای ارزی و ریالی فعالیت دارد و تا امروز به بیش از ۳۶۰ پروژه منابع تخصیص داده شده که این منابع در صنایع مختلف هزینه شده است. بخشی از منابع براساس قانون به ریال تبدیل شده که در حوزههای مختلف از جمله گردشگری هزینه شده است.
وی افزود: به طور سالانه حدود بیست میلیارد تومان در بانکهای عامل سرمایه گذاری میشود. از سال ۹۴ تا امروز حدود چهار هزار ۸۰۰ میلیارد تومان توسط صندوق به بخش گردشگری تخصیص پیدا کرده که از این میزان نزدیک به پنجاه درصد به صندوق بازگشته است. در مجموع به طور متوسط از منابع ریالی صندوق بین ۶ تا ۷ درصد به بخش گردشگری پرداخت شده است.
این عضو هیئت علمل صندوق توسعه ملی ادامه داد: با تفاهمنامهای که امروز به امضا میرسد بانکها نیز در این زمینه درگیر خواهند شد و بر این اساس امیدوار هستیم حدود دو هزار میلیارد تومان را در زمینه گردشگری درگیر کنیم که در مقایسه با سال جاری چهار برابر خواهد شد.
لازم به ذکر است، براساس گفته مسئولان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، تخصیص این منابع از صندوق توسعه به بخش گردشگری میتواند سبب ایجاد ۴۰ هزار شغل به صورت مستقیم شود، همچنین امکان استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی در قالب سرمایه در گردش و دریافت مجدد تسهیلات تا سقف هفتاد درصد تسهیلات قبلی وجود خواهد داشت.
هماهنگی برای استفاده از ظرفیتهای گردشگری برگزاری جام جهانی فوتبال
ضرغامی در جمع خبرنگاران در خصوص طرحهای نیمه تمام حوزه گردشگری گفت: مهمترین اقدام ما رسیدگی به پروژههای نیمه تمام است که با سرمایهگذاری های محدود به نتیجه خواهند رسید. در هر استان ممکن است حجم پروژه های نیمه تمام به ۲۰ هزار میلیارد تومان برسد. بخش زیادی از تسهیلات و اعتبارات به پروژههایی اختصاص پیدا خواهد کرد که درصد بالایی پیشرفت داشتهاند.
وی در استفاده از ظرفیتهای برگزاری جام جهانی فوتبال در قطر افزود: در صورتی که نهادهای کشور همکاری داشته باشند از فرصت جام جهانی میتوانیم برای جذب گردشگر استفاده کنیم و جلسات متعددی با دستگاههای مختلف داشتهایم. خوشبختانه دستگاهها ارتباط خوبی در این زمینه داشتهاند. وزارت خارجه و وزارت راه و شهرسازی تمهیدات خوبی را در این زمینه داشتهاند. مناطق آزاد از جمله کیش پیشبینیهای خوبی در این زمینه داشتهاند.
ضرغامی در خصوص صنعت فرش دستباف و احتمال انتقال مسئولیت آن به وزارت میراث فرهنگی گفت: صنعت فرش در سالهای اخیر شرایط خوبی نداشته است. فرض دستباف از این نظر که کار دستی است زیر مجموعه وزارتخانه ما قرار دارد. کاملا آمادگی داریم تا این حوزه را بپذیریم و برنامهریزی هایی را نیز در این حوزه داریم. در جزییات این مسئله بحثهایی با وزارت صمت وجود دارد که در صورت حل این موارد این اقدام صورت خواهد گرفت.
بازگشت ارزی منابع خط قرمز صندوق توسعه ملی است
غضنفری در پاسخ به سوالی در خصوص تخصیص ارزی منابع و بازگشت ریالی آن گفت: تفاهمنامه امروز مبنای ریالی دارد و تسهیلات ارزی که به بانکها تعلق گرفته است ما مصوبه داریم که این موارد باید با نرخ ارز روز به صندوق بازگردد. این مسئله خط قرمز صندوق است و تعداد ارزی باید به صورت ارزی به صندوق بازگردد.
وی افزود: گاها ما با مواردی مواجه شدیم که برخی شرکتها که منابع ارزی دریافت کرده و امروز درآمد ارزی نیز دارند درخواست کرده بودند تا تعهدات ارزیشان استمهال شود که این موارد عجیب به هیچ عنوان مورد قبول صندوق نخواهد بود. در بخش منابع ارزی محدودیتهای وجود دارد اما اگر بخشهایی مانند گردشگری منابع نیاز داشته باشند مشکلی برای تامین منابع ریالی وجود نخواهد داشت.
انتهای پیام/