کد خبر:5540
پ
۱۴۰۱۰۱۳۱۱۲۵۹۳۴۲۳۱۲۵۱۷۲۱۲۴

نامه مهم ستاد مبارزه با قاچاق کالا به استانداران/ دور تازه جمع‌آوری ۵ گروه کالایی قاچاق از بازار آغاز شد + سند

ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با ارسال نامه‌ای خطاب به استانداران کشور، خواستار جمع‌آوری اجناس قاچاق در سطح عرضه برای کالاهای پوشاک، دخانیات، لوازم خانگی، کالا‌های سلامت‌محور و لوازم یدکی شده است. – اخبار اقتصادی – به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری..

ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با ارسال نامه‌ای خطاب به استانداران کشور، خواستار جمع‌آوری اجناس قاچاق در سطح عرضه برای کالاهای پوشاک، دخانیات، لوازم خانگی، کالا‌های سلامت‌محور و لوازم یدکی شده است.

– اخبار اقتصادی –

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بعد از مدت‌ها، از قرار معلوم فرآیند مقابله با قاچاق کالا در سطح عرضه مجدداً آغاز خواهد شد. در نامه‌ای که رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به استانداران کشور نوشته، آمده است که فرآیند بازرسی و برخورد در سطح عرضه در تمامی استان‌های کشور بایستی از سر گرفته شود و کالاهای فاقد شناسه در گروه‌های کالایی پوشاک، دخانیات، لوازم خانگی، کالا‌های سلامت‌محور و لوازم یدکی (با اولویت باتری خودرو، کمک‌فنر و تایر) به‌عنوان کالای قاچاق جمع‌آوری شوند.

مؤیدی خرم‌آبادی در این نامه تأکید کرده است که گزارش مکشوفات به‌صورت ماهانه بایستی به دبیرخانه ستاد گزارش داده شود.

طبق ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، «اخذ و الصاق شناسه کالا بر کلیه کالاهای وارداتی و تولیدی» الزامی است و با تکمیل این طرح در برخی گروه‌های کالایی، ابزار لازم جهت تفکیک کالای اصیل و قانونی از کالای قاچاق تقلبی فراهم شده و دریافت اطلاعات مبتنی بر شناسه کالا و بررسی آن بر اساس سامانه جامع تجارت امکان‌پذیر شده است.

تفاوت طرح شناسه کالا با دیگر طرح‌های مبارزه با قاچاق این است که شناسایی کالای قاچاق در آن سامانه‌محور و هوشمند انجام خواهد شد؛ با یکپارچه شدن سامانه‌ها و دسترسی به همه اطلاعات دستگاه‌های دخیل در حوزه مبارزه با قاچاق کالا می‌توان با متخلفانی که اقدام به عرضه کالا‌های قاچاق می‌کنند، برخورد کرد.

به گزارش تسنیم، اجرای کامل طرح شناسه کالا، علاوه بر مقابله با کالای قاچاق و تقلبی، نتایج مثبت اقتصادی دیگری از جمله ایجاد فرصت‌های شغلی جدید در بخش تولید، تأمین امنیت مصرف‌کنندگان در استفاده از کالاهای موجود در سطح بازار به‌ویژه در حوزه لوازم یدکی خودرو و همچنین از نظر امنیت خودرویی و قطعات مورد استفاده مردم نیز از اهمیت فراوانی برخوردار است.

در بخشی از این نامه آمده است: "از سرگیری جلسات قرارگاه استانی با هدف ادامه اجرای طرح‌های اقدام‌محور در سطح عرضه با رعایت محورهای مشروح در ابلاغیه فوق برای کالاهای هدف چهارگانه به‌انضمام لوازم یدکی (با اولویت باتری خودرو، کمک‌فنر و لاستیک (تایر)) و سایر مراتب مشار در مصوبات صورت‌جلسه مورد نظر با سازماندهی تیم‌های عمل‌کننده و محوریت سازمان صمت استان به‌عنوان رئیس کمیته کشف قرارگاه استانی اقدام و بازرسی از سطح عرضه در سال جاری از سر گرفته شود و گزارش کشفیات کالاهای پنج‌گانه به‌صورت ماهانه به دبیرخانه قرارگاه مرکزی مقابله با قاچاق کالا و ارز در سطح عرضه منعکس گردد."

"شایان ذکر است در خصوص گروه کالای پوشاک، کیف، کفش و منسوجات موضوع بند ۴ ابلاغیه فوق من بعد بازرسی از سطح عرضه این گروه کالا مشابه سایر کالاهای هدف اقدام به کل کشور تسری می‌یابد و کلیه استان‌ها مشمول انجام بازرسی و اقدام در کلیه کالاهای هدف پنجگانه می‌باشند."

انتهای پیام/+

فدراسیون صنعت نفت ایران