کد خبر:3649
پ
۱۳۹۶۰۵۲۹۱۲۴۷۴۳۵۱۳۱۱۶۹۹۶۷۴

هشدار تحلیلگران درباره تاثیر بحران اوکراین بر افزایش قیمت جهانی غذا

تحلیلگران و تاجران هشدار می‌دهند که تشدید تنش‌ها بین دو کشور بزرگ تامین کننده غذا یعنی روسیه و اوکراین، احتمالا خریداران گندم، ذرت و روغن آفتابگردان را مجبور به جستجو برای جایگزین کردن آنها می‌کند. – اخبار اقتصادی – به گزارش خبرگزاری تسنیم، رویترز در..

تحلیلگران و تاجران هشدار می‌دهند که تشدید تنش‌ها بین دو کشور بزرگ تامین کننده غذا یعنی روسیه و اوکراین، احتمالا خریداران گندم، ذرت و روغن آفتابگردان را مجبور به جستجو برای جایگزین کردن آنها می‌کند.

– اخبار اقتصادی –

به گزارش خبرگزاری تسنیم، رویترز در گزارشی که روز سه شنبه منتشر شد، به نقل از تحلیلگران و تاجران هشدار داد که تشدید تنش‌ها بین دو کشور بزرگ تامین کننده غذا یعنی روسیه و اوکراین، احتمالا خریداران گندم، ذرت و روغن آفتابگردان را مجبور به جستجوی برای جایگزین کردن آنها می‌کند.

کارشناسان هشدار می‌دهند که این اختلال می‌تواند قیمت‌های جهانی مواد غذایی را که در حال حاضر به بالاترین سطح خود در چند سال اخیر رسیده است، باز هم افزایش دهد.

گزارش‌ها حاکی است که این دو کشور حدود ۲۹ درصد از صادرات جهانی گندم، ۱۹ درصد از ذرت جهان و ۸۰ درصد از صادرات جهانی روغن آفتابگردان را به خود اختصاص داده‌اند.

۱۵۵ میلیون نفر در سراسر جهان با بحران غذایی روبرو هستندرشد قیمت مواد غذایی در جهان با سرعت بی سابقه‌ طی ۴۰ سال گذشته

بر اساس این گزارش، تاجران به شدت نگران این موضوع هستند که هرگونه درگیری نظامی می تواند بر مسیر واردات محصولات تأثیر بگذارد و واردکنندگان را مجبور به جایگزینی منابع از این منطقه کند.

فین زیبل، اقتصاددان و کارشناس تجارت محصولات کشاورزی در بانک ملی استرالیا، به رویترز گفت: اختلال در عرضه از منطقه دریای سیاه بر دسترسی کلی جهانی تأثیر خواهد گذاشت. خریداران در خاورمیانه و آفریقا به دنبال منابع جایگزین خواهند بود.

داده های حمل و نقل موسسه ریفینیتیو Refinitiv نیز نشان می دهد که حدود ۷۰ درصد از صادرات گندم روسیه در سال ۲۰۲۱ به تاجران در منطقه خاورمیانه و آفریقا فروخته شده است.

به گفته تاجران، برخی از خریداران به دلیل نگرانی از اینکه وقوع جنگ منجر به تاخیرهای طولانی در بارگیری می شود، قبلا کشتی های خود را به سوی سایر تامین کنندگان روانه کرده‌اند.

یک تاجر مستقر در سنگاپور گفت: کشتی ها به دلیل خطر جنگ از ورود به دریای سیاه اجتناب می کنند.

تحلیلگران هشدار دادند که کمبود منابع از منطقه دریای سیاه می تواند تقاضا برای گندم را از ایالات متحده و کانادا افزایش دهد.

این در حالی است که قیمت جهانی مواد غذایی به بالاترین سطح خود در یک دهه اخیر رسیده که دلیل آن تقاضای شدید برای گندم و محصولات لبنی بوده است.

انتهای پیام/

فدراسیون صنعت نفت ایران