کد خبر:3305
پ
۱۳۹۸۰۴۰۷۱۰۴۴۲۷۵۰۹۱۷۷۵۴۰۰۴

توقف قرارداد ۲۷ میلیارد دلاری عراق با شرکت نفت توتال

روند اجرای قرارداد ۲۷ میلیارد دلاری عراق با شرکت توتال فرانسه به خاطر نگرانی سیاستگذاران عراق درمورد عدم شفافیت مفاد قرارداد متوقف شده است. – اخبار اقتصادی – به‌گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، قرارداد ۲۷ میلیارد دلاری بین شرکت توتال فرانسه و ع..

روند اجرای قرارداد ۲۷ میلیارد دلاری عراق با شرکت توتال فرانسه به خاطر نگرانی سیاستگذاران عراق درمورد عدم شفافیت مفاد قرارداد متوقف شده است.

– اخبار اقتصادی –

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، قرارداد ۲۷ میلیارد دلاری بین شرکت توتال فرانسه و عراق به‌خاطر اختلاف بر سر مفاد آن و احتمال رد شدن توسط دولت جدید عراق متوقف شد. بغداد امیدوار بود این قرارداد بتواند مانع خروج شرکت‌های بزرگ انرژی از کشور شود.

عراق در تلاش است سرمایه‌گذاری‌های بزرگ و جدیدی را به صنعت انرژی خود جذب کند. شرکت‌های نفت بین‌المللی عراق را به‌خاطر سوددهی ضعیف قراردادهایشان ترک کرده‌اند و دولت عراق مجبور شده بارها هدف تولید خود را پایین بیاورد.

شرکت توتال فرانسه در سال گذشته میلادی توافق کرد در ۴ پروژه نفت و گاز و انرژی‌های تجدیدپذیر در جنوب بصره طی ۲۵ سال سرمایه‌گذاری کند. این قرارداد به‌دنبال دیدار امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه در سپتامبر ۲۰۲۱ توسط وزارت نفت عراق امضا شد.

کاهش ۲ درصدی صادرات نفت عراق علی‌رغم افزایش سهمیه آن در اوپک پلاسعراق برای تقاضای بالاتر نفت آماده می‌شود

اما این وزارت‌خانه در مورد جزئیات مالی این قرارداد با تمام بخش‌های دولت که این قرارداد باید به تاییدشان برسد، توافق نکرده‌است. و حالا به‌دنبال انتخابات مجلس عراق،، این قرارداد باید به تأیید کابینه جدید عراق که شامل وزرای جدید نفت و دارایی می‌شود هم برسد و این کابینه حداقل تا پایان مارس شروع به کار نخواهد کرد.

وزارت نفت عراق بروز هرگونه مشکل در اجرای این قرارداد با شرکت توتال را رد کرده و طی بیانیه‌ای اعلام کرد اجرای این قرارداد تنها نیاز به زمان دارد.

شرکت توتال اعلام کرد قرارداد به سمت نهایی شدن پیش می‌رود اما در مورد بعضی از شرایط باید گفت‌وگو شود.

سیاست‌مداران عراق نگران برخی مفاد و شرایط این قرارداد هستند که علنی نشده و قبلاً هم گزارش نشده‌اند و نسبت‌به عدم شفافیت این قرارداد اعتراض دارند.

وزارت نفت عراق طی بیانیه‌ای اعلام کرد هنوز در مورد تامین مالی شرکت توتال طبق این قرارداد به توافق نرسیده‌اند.

طبق مفاد پیش‌نویس این قرارداد، شرکت توتال ۱۰ میلیارد دلار از سرمایه‌گذاری اولیه را برای تامین مالی پروژه وسیع‌تر از طریق فروش نفت میدان رتاوی دریافت می‌کند. میدان رتاوی درحال‌حاضر ۸۵ هزار بشکه در روز تولید دارد و پس‌از کسر سهم شرکت توتال باقی درآمد به خزانه دولت می‌رسد. توتال قرار است ۴۰ درصد از درآمد فروش نفت این میدان نفتی را بردارد.

شرکت توتال هم نگرانی‌هایی در مورد این قرارداد دارد. این شرکت فرانسوی شراکت شرکت نفت دولتی عراق را در این پروژه رد کرده‌است.

انتهای پیام/۳۳

فدراسیون صنعت نفت ایران