پیشبینی تحلیلگران در مورد کاهش ۳ میلیون بشکهای تولید روسیه از ماه آوریل بهخاطر تحریمهای بینالمللی و درخواست گروه ۷ از اوپک برای افزایش تولید میتواند این گروه را در اجلاس وزارتی هفته جاری متقاعد به با بالا بردن تولید کند.
ِبهگزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از فایننشال تایمز، در این هفته در بازار نفت، تمام چشمها به اجلاس وزارتی اوپک در روز پنجشنبه دوخته شدهاست. سران گروه ۷ از از اوپک خواستهاند تولید خود را جهت جبران اختلال ایجادشده در عرضه نفت بهدنبال حمله روسیه به اوکراین افزایش دهد.
آمریکا از ماه سپتامبر بر عربستان و سایر اعضای اوپک جهت افزایش تولید فشار میآورد و این بیانیه گروه ۷ فشار را بیشتر کردهاست. اعضای ائتلاف اوپک پلاس که روسیه هم عضو آن است، تا به امروز به طرح خود برای افزایش تدریجی تولید پایبند بودهاند.
اوپک: جنگ روسیه و اوکراین موجب کاهش سرمایهگذاری جهانی میشودچرا دنیا به اوپک بیش از همیشه نیاز دارد؟
اما پیشبینی تحلیلگران در مورد کاهش ۳ میلیون بشکهای تولید روسیه از ماه آوریل بهخاطر تحریمهای بینالمللی، شرایط را برای اوپک تغییر میدهد. طبق گفته تحلیلگران، اگر اعضای اوپک قبول کنند که تولید روسیه به طرز قابلتوجهی کاهش مییابد، ماندن آنها بر سر قرارداد اوپک پلاس مزیتهای کم اما معایب بسیاری خواهد داشت.
البته اینکه اوپک توانایی این افزایش تولید را داشته باشد مسئله دیگری است. این گروه نتوانسته به هدف افزایش تولید ۴۰۰ هزار بشکهای خود برسد و ظرفیت مازاد آن تا حدود ۲ تا ۳ میلیون بشکه در روز پایین آمده که بیشتر در عربستان و امارات متمرکز شدهاست.
تاجران برتر نفت عقیده دارند تعهد عربستان به قرارداد اوپک پلاس به این دلیل است که هیچ بشکه اضافهای برای عرضه به بازار ندارد. پیشبینی میشود قیمت نفت خام برنت که در روز جمعه به ۱۱۶ دلار در هر بشکه رسیده بود، در سال جاری میلادی تا ۲۰۰ یا حتی ۲۵۰ دلار در هر بشکه بالا رود.
انتهای پیام/۳۷