مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مصاحبهای با یک روزنامه اسپانیایی بار دیگر خارج از مأموریتهای فنی خود برای مذاکرات رفع تحریمها نسخه پیچید.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، رافائل گروسی، مدیر کل آژانس اتمی در مصاحبهای با روزنامه "الپائیس" مدعی شده اقدامات جبرانیای که ایران در واکنش به عدول طرفهای غربی از تعهداتشان در برجام در پیش گرفته «ضربهای مهلک» به مذاکرات رفع تحریمها وارد میکند.
جمهوری اسلامی ایران خردادماه سال جاری اعلام کرد که فعالیت تعدادی از دوربینهای فراپادمانی آژانس بینالمللی انرژی اتمی را در ایران قطع کرده است. این اقدام پس از آن صورت گرفت که شورای حکام آژانس ۱۸ خردادماه قطعنامهای را که ایران را به عدم همکاری با این نهاد بینالمللی متهم میکند به تصویب رساند.
گروسی در مصاحبه با این روزنامه اسپانیایی گفت: اقدام ایران چالشی جدی برای تلاشهای ما ایجاد میکند و موجب میشود ما نتوانیم پیوستگی دانش خودمان درباره این برنامه هستهای را حفظ کنیم. این ضربهای مهلک به مذاکرات خواهد بود.
مدیر کل آژانس اتمی در ادامه مدعی شده در چند دور مذاکرات رفع تحریمها که در وین برگزار شد "توافقی مستحکم" بر سر مسائل هستهای ایجاد شده بود اما اختلافهای دیگر باعث توقف در گفتوگوها شدند.
وی تصریح کرد: فکر میکنم [در مذاکرات وین] توافق مستحکمی در زمینه هستهای برقرار شده بود، اما آنچه به وضوح مشخص شده این است که برخی حیطههای دیگر شامل مسائل اقتصادی، سیاسی و مالی هست که در خصوص آنها توافق وجود ندارد.
آژانس بینالمللی انرژی: اروپا باید ۲۰ درصد از مصرف گاز خود را کم کندامیرعبداللهیان: تا لغو تحریمها مذاکرات را با رعایت خطوط قرمز دنبال میکنیم/ آمریکاییها نسبت به توافقات متعهد نیستند
رافائل گروسی در بخشهای دیگر این مصاحبه از رشد برنامه هستهای ایران که به باور او هم کمی و هم کیفی بوده ابراز نگرانی کرد. او البته تأیید کرد که رشد جوانب مختلف برنامه هستهای ایران به معنای حرکت به سمت ساخت سلاح نیست.
مدیر کل آژانس اتمی گفت: برنامه هستهای ایران رشد فراوانی به فراتر از محدودههای مجاز در توافق سال ۲۰۱۵ داشته است. رشد برنامه هستهای ایران نه تنها کمی بلکه کیفی بوده است.معنای ضمنی اینها این نیست که ایران در حال ساخت سلاح اتمی است اما هیچ کشوری که برنامه تسلیحاتی ندارد در سطح ۶۰ درصد غنیسازی نمیکند.
وی اضافه کرد: در وضعیت بسیار پیچیدهای قرار داریم، اما ایران برنامهاش را نه فقط به صورت قاطعانه و به سرعت، بلکه به صورت همزمان پیش میبرد و این موضوع امکان نظارت آژانس بر تمامی آن حیطهها را کاهش میدهد. نتیجه نهایی این است که ما الان پنج هفته است که دید بسیار پایینی از یک برنامه هستهای که شتابان به پیش میرود داشتهایم.
مدیر کل آژانس اتمی در بخش دیگری از اظهاراتش مدعی شد چنانچه توافقی بر سر برجام حاصل شود نیاز به برخی توافق دیگر خواهد بود. او گفت: بنابراین، اگر توافق حاصل شود برای من کنار هم قرار دادن قطعات پازل در این همه مدتی که نابینایی اجباری وجود داشته دشوار خواهد بود. البته غیرممکن نیست ولی کار پیچیدهای است و احتمالاً به برخی توافقات خاص نیاز خواهد داشت.
انتهای پیام/