کد خبر:5157
پ
۱۴۰۰۰۱۲۵۲۳۲۷۵۵۰۸۲۲۵۷۲۱۱۴

یادداشت| اصرار غرب بر دروغ‌های برجامی

کارشناس مسائل بین المللی نوشت: در بحبوحه مذاکرات و درست در زمانی که واشنگتن و تروییکای اروپایی تصمیم نهایی و لازم خود جهت رفع عملیاتی تحریم‌های کشورمان را اتخاذ نکرده‌اند، بار دیگر شاهد طرح دروغ‌های هدفمند و ساده‌سازی موضوعات مهم توسط غرب هستیم. – اخبار سیاسی – به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم، حن..

کارشناس مسائل بین المللی نوشت: در بحبوحه مذاکرات و درست در زمانی که واشنگتن و تروییکای اروپایی تصمیم نهایی و لازم خود جهت رفع عملیاتی تحریم‌های کشورمان را اتخاذ نکرده‌اند، بار دیگر شاهد طرح دروغ‌های هدفمند و ساده‌سازی موضوعات مهم توسط غرب هستیم.

– اخبار سیاسی –

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم، حنیف غفاری کارشناس مسائل بین المللی طی یادداشتی تحت عنوان «اصرار غرب بر دروغ‌های برجامی» به شرح زیر نوشته است:

ژان ایو لودریان وزیرامور خارجه فرانسه در یکی از تازه ترین مواضع خود در خصوص مذاکرات وین، به دو نکته قابل تامل اشاره کرده است: " بسیار تاسف آمیز خواهد بود که برخی نکات بسیار ساده مانع از رسیدن به توافق هسته‌ای جدید با ایران شود. اروپایی‌ها با وجود خروج آمریکا از برجام، توافق هسته‌ای را حفظ کردند."

لودریان با بیان این جملات، دو دروغ بزرگ را با مخاطبان خود مخابره کرده است! نخست اینکه مدعی ساده و پیش پا افتاده بودن اختلافات و موانع موجود بر سر انعقاد توافق هسته‌ای با ایران شده است. بر همگان مسجل است که ساده‌سازی موانع جاری در مذاکرات وین، یک تاکتیک تبلیغاتی و سیاسی از سوی غرب با هدف اعمال فشار افکار عمومی و در نهایت، عقب نشینی کشورمان از مواضع و خطوط قرمز بر حق خود در این مذاکرات است. آیا از دیدگاه آقای لودریان ارائه تضمین‌های اعتباری و رفع عملیاتی تحریم‌ها، مسائل پیش‌پاافتاده و ساده محسوب می‌شوند؟! اگر این‌گونه است، چرا آمریکا و تروییکای اروپایی در قبال مطالبات کشورمان در خصوص اختلافات باقیمانده، کوتاه نمی‌آیند؟!

دروغ دیگر وزیر خارجه فرانسه مربوط به ادعای وی مبنی بر حفظ توافق هسته‌ای توسط اروپاست! دولت سابق آمریکا( دولت دونالد ترامپ) در اردیبهشت سال ۱۳۹۷ به طور یکجانبه از توافق جامع اقدام مشترک که مورد تایید سازمان ملل بوده، خارج شد. فراموش نکنیم که فرانسوی‌ها و شخص امانوئل مکرون رئیس جمهور این کشور، نخستین بازیگران اروپایی بودند که حتی قبل از خروج واشنگتن از برجام، با "تغییر توافق هسته‌ای " موافقت کردند.

در آن زمان، مکرون خواستار گنجانده شدن مسائل موشکی، منطقه ای ایران و استمرار محدودیت‌های برجامی کشورمان پس از سال ۲۰۲۵ میلادی شده بود. پاریس به همراه برلین و لندن، اصرار داشتند تا ایران این تعهدات فرابرجامی را در قالب یک الحاقیه یا توافق جدید بپذیرد.

پس از خروج دولت ترامپ از توافق هسته‌ای، فرانسوی‌ها در کنار ژرمن‌ها و انگلیسی‌ها، ترسیم ساختارهای "نامرئی"،" غیرکاربردی" و " غیر حقوقی" مانند SPV و اینستکس را در دستور کار قرار دادند. هدف آنها از این اقدام، خرید زمان به سود استراتژی "فشار حداکثری آمریکا" بود.

کاخ الیزه و دیگر بازیگران اروپایی از سوی واشنگتن ماموریت داشتند تا در عین ابراز مخالفت ظاهری با خروج ایالات متحده از برجام، ایران را به صورت یکطرفه در توافق هسته‌ای حفظ کنند! پس از یکسال صبر راهبردی جمهوری اسلامی ایران، کاهش مرحله‌ای تعهدات برجامی ایران آغاز شد تا در نهایت به نقطه کنونی رسیدیم: مذاکرات جدید وین بر سر رفع تحریم‌های ضد ایرانی و احیای برجام.

در طول سال‌های اخیر، مقامات اروپایی از لودریان و مکرون گرفته تا بوریس جانسون و مرکل صدراعظم سابق آلمان، جملگی بارها گزاره " حفظ برجام توسط اروپا" را مطرح ساخته‌اند. هدف از طرح مکرر این گزاره،"تثبیت ذهنی آن در میان مخاطبان" است. این در حالیست که مقامات اروپایی بارها در محافل علنی و غیرعلنی، اذعان کرده‌اند که پس از خروج دولت سابق آمریکا از توافق هسته‌ای اقدامی در راستای بهره‌مندی ایران از منافع حداقلی برجام صورت نداده‌اند!

اکنون، در بحبوحه مذاکرات و درست در زمانی که واشنگتن و تروییکای اروپایی تصمیم نهایی و لازم خود جهت رفع عملیاتی تحریم‌های کشورمان را اتخاذ نکرده‌اند، بار دیگر شاهد طرح دروغ‌های هدفمند و ساده‌سازی موضوعات مهم توسط غرب هستیم. آنچه مسلم است اینکه غرب در طول تاریخ روابط بین الملل، از "دروغ" به مثابه یک ابزار یا تاکتیک در آوردگاه‌های دیپلماتیک و سیاسی استفاده کرده و در حال حاضر نیز نسل جدید سیاستمداران غربی همین مسیر را دنبال می‌کنند. بدون شک جمهوری اسلامی ایران هم در حوزه دیپلماسی رسمی و هم دیپلماسی عمومی، باید ضمن آشکارسازی این موارد برای مخاطبان داخلی و بین المللی، واکنش موثرو فراگیری را نسبت به این دروغ‌گویی‌های مکرر صورت دهد.

آگاه‌سازی افکار عمومی در قبال آنچه در طول سال‌های اخیر در قبال توافق هسته‌ای گذشته است، قطعا مانع از تثبیت یا حتی پذیرش اولیه گزاره‌های دروغین و ادعایی سیاستمدارانی مانند لودریان در اذهان خواهد شد.

انتهای پیام/

فدراسیون صنعت نفت ایران