این حسین کیست که عالم همه دیوانه اوست؛ این چه شمعی است که جانها همه پروانه اوست.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، اجتماع بزرگ اربعین بعد از یک هزار و ۴۰۰ سال هنوز اتحاد و همدلی مسلمانان سراسر جهان را به رخ دشمنان میکشد و این ثمره جوشش خون حسین (ع) است که تا قیامت ادامه دارد.
اربعین امسال هم در گرمای شهریورماه و دمای بیش از ۴۵ درجه شهرهای عراق با شکوه تمام همچون ساله ای پیش در حال برگزاری است. گرمای هوا نه تنها از تعداد زائران و عاشقان اهلبیت در این مسیر کم نکرده بلکه بر شوق آنها برای طی طریق مشایه افزوده است.
همان طور که با فرا رسیدن روز اربعین به تعداد زائران اضافه شده است، خادمان بیشتری نیز برای خدمت به آنها در مسیرهای کربلا حضور یافته اند. اهالی شهرها و محلات مختلف عراق برای حضور هر چند کوتاه زائران در موکبهای خود پافشاری میکنند و کودکان عرب زبان با اصرار فراوان نذورات خود را به دست رهروان میدهند.
برخی از مردم عراق بیشترین داشته خود که شاید در نظر اول کماهمیت باشد را برای زائران آورده بودند. کودکانی با یک جعبه دستمال کاغذی جلوی راه افراد را میگرفتند تا شاید بتوانند به اندازه همین دستمال ارادت خود را به عاشقان اباعبدلله ثابت کنند.
پیرزن عراقی شال کوچکی را زیر قدوم رهروان پهن میکند و پس از عبور چند نفر از روی آن، شال را بر سر و صورت خود میزند تا از این طریق خود را به قدوم زائران امام حسین (ع) متبرک کند.
ایرانیان بسیاری در کشور عراق میزبان زائران عتبات هستند؛ موکبهای ایرانی علاوه بر اینکه شرایط استراحت افراد را فراهم میکند به مسائل فرهنگی نیز توجه داشته و غرفههایی برای ترویج نهجالبلاغه فراهم کردهاند. گروههای سرود و هیئات مذهبی فضای خاصی را در مسیرهای کربلا ایجاد کردهاند.
در برخی موکبها شربتهای ویژهای به زائران داده میشود که طعم و رنگ خاصی دارد. این شربت از بهترین نوشیدنیهای عربی است که فقط برای بهترین مهمانها در کشورهای متمول عربی استفاده میشود. پذیرایی رهروان مشایه با این نوشیدنی علیرغم وضعیت اقتصادی نهچندان خوب عراقیها نشان از توجه خاص آنها به میزبانی عالی از زوار اربعین دارد.
موکبهای بسیاری با تدارک دیدن یخنوش و شربتهای خنک برای رفع گرما و عطش زائران تلاش میکنند اما ایستگاههای چایی عراقی هنوز طرفداران خود را دارد و مورد استقبال زوار قرار میگیرد.
در بین راه اهالی محلات مختلف عراق زائران را به منازل خود دعوت میکنند و حتی برخی برای یک شب میزبانی از آنها دست به خواهش و التماس میزنند.
جزئیات محدودیتهای ترافیکی ویژه اربعین در اصفهان اعلام شدامام جمعه موقت اصفهان: اربعین حسینی زمینه را برای ایجاد تمدنی بزرگ فراهم میکند.تعطیلی بناهای تاریخی اصفهان در روز اربعین حسینی
کودکان و نوجوانانی در میانه مسیر، وقتی چیزی برای پذیرایی از زائران ندارند برای کمک به آنها میشتابند؛ گاهی کالسکهها، ویلچرها و چرخ دستیها را هل میدهند و گاهی کوله بارهای رهروان را تا جایی از مسیر برای آنها حمل میکنند. آنها با زبان عربی خود از بچههای کوچک و پدران و مادران آنها استقبال میکنند و در تلاش برای رفع نیازهای آنان هستند.
در بعضی عمودها افرادی برای زدودن خاک کفشهای مسافران بر زمین نشستهاند و برخی پاهای خسته رهروان را ماساژ میدهند؛ اینکه به چه زبانی سخن میگویند برای آنها اهمیت ندارد بلکه تنها جلب رضایت زائران اربعین حسینی برایشان مهم است.
در زمان ناهار و شام، صفوف طولانی زوار در هر موکب به چشم میخورد و میزبانان با احترام کامل برای تهیه غذای آنها تلاش میکنند. هرچند برخی حضور در موکبهای کشور خود را برای صرف ناهار و شام را ترجیح میدهند اما نشستن بر سر سفرههای ملتی دیگر نه تنها احساس غریبگی ایجاد نمیکند بلکه همبستگی مردم مسلمان فارغ از ملیت و رنگ و زبان را بیشتر به رخ میکشد.
همه نوع غذا اعم از ایرانی، عراقی، هندی، لبنانی و انواع فستفودها در طول مسیر دیده میشود و تلاش موکبداران جلب نظر رهروان برای خوردن نذورات آنها با هر سلیقهای است. اینجا قرار نیست کسی با شکم گرسنه طی طریق کند و برای هر ذائقهای خوراکی متفاوتی در نظر گرفته شده است.
برخی موکبها با نذر میوههای گوناگون از جمله هندوانه از زائرانی که خسته از تابش آفتاب شهریور ماه هستند پذیرایی میکنند. عبارت "مای بارد" به معنی آب خنک از هر گوشه مسیر شنیده میشود و کودکان عراقی با گفتن آن نظر زائران را برای نوشیدن آبی گوارا به خود جلب میکنند.
زوار کشورهای مختلف با در دست داشتن تصاویر حاج قاسم و ابومهدی المهندس، مجاهدت آنها برای برقراری امنیت در خاک عراق را یادآوری و در هر گام خود از آنها تشکر میکنند. برخی هم جملاتی با زبانهای مختلف برای نشان دادن همدلی مسلمانان و شیعیان جهان در سفر اربعین به گوشه کیفهای خود آویزان کردهاند.
بسیاری از زائران با نوشتن پیامهای محبتآمیز خطاب به امام زمان خود حضرت بقیةالله اعظم (عج) به ایشان سلام و هر قدم خود را نذر ظهور آن حضرت کردهاند. آنها پیادهروی اربعین را بهانهای برای اثبات سربازی خود در خط حضرت حجت (ع) میدانند.
رانندگانی در کناره مسیر اتومبیلهای خود را برای رساندن زائران تا نقطه دلخواهشان آماده کردهاند؛ برخی از آنها نه تنها پولی از زوار دریافت نمیکنند بلکه هزینه صرف غذای آنها در شهرهای عراق را نیز تقبل میکنند. آنها این کار را برای خود افتخار میدانند و عدم پذیرششان از جانب مسافران موجب ناراحتیشان میشود.
موکبهایی با داشتن انواع لوازم خیاطی و افراد ماهر در این زمینه به افرادی که کیف و کفشهایشان پاره و دچار آسیب میشود کمک میکنند تا سفرشان مختل نشود و بتوانند با فراغت ادامه مسیر را طی کنند. با این وجود زائرانی با پای برهنه پیادهروی میکنند و سختی قدم برداشتن بر سنگ و شیشه را به جان میخرند تا اندکی بتوانند رنج اهلبیت پیامبر (ص) را در مسیر اسارت درک کنند.
در برخی مواکب میزبانان با دستگاههای الکترونیکی، سینمایی با فیلمهای مذهبی و عاشورایی آماده کردهاند تا زوار در زمان استراحت خود از آن استفاده کنند. در این اماکن فیلمهای تاریخی ایرانی انتخاب مناسبی برای سرگرم ساختن زائرانی است که به شوق دیدار امام خود پا در مسیر گذاشتهاند.
اجتماع بزرگ اربعین تحقق عینی "حبالحسین یجمعنا" برای تمام ملتهای اسلامی است. علیرغم تلاش و فضاسازیهای دشمنان اسلام برای جلوگیری از حضور زائران در این اجتماع، مردم مسلمان از بیش از ۸۰ کشور دنیا با حضور پرشور خود نقشههای تفرقهافکن آنها را بهم زدند و باری دیگر ارادت خود به خاندان عصمت و طهارت (ع) را به ظهور رساندند.
حرکت بیش از ۲۰ میلیون زائر به سمت کربلا معلی، اربعین امسال را تاریخی کرده و پیشبینی میشود این تعداد افزایش یابد. این از برکت قیام بزرگ کربلاست که وحدت ملل اسلامی تا امروز حفظ شده است؛ جوشش خون حسین (ع) تا صبح قیامت عاشقان را به میعادگاه میرساند.
انتهای پیام/۱۷۴/ن