مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی گفت: با ذخایر مناسبی که در بخش بنزین داریم و تمهیداتی که اندیشیده شده، تولیدی که در پالایشگاه ها صورت می گیرد و زیرساخت هایی که در بخش نقل و انتقال سوخت داریم، هیچ گونه نگرانی برای تأمین بنزین نوروزی نداریم.
کرامت ویس کرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون میانگین مصرف روزانه بنزین در کشور ۸۶ میلیون لیتر بوده است.
وی افزود: این عدد در مدت مشابه سال گذشته به طور متوسط ۷۵ میلیون لیتر در روز بوده؛ یعنی نسبت به سال قبل، روزانه شاهد افزایش ۱۱ میلیون لیتری مصرف بنزین در سال جاری بوده ایم.
* روند افزایش مصرف بنزین روندی صعودی است
ویس کرمی با بیان اینکه "شاهد رشد ۱۵ درصدی مصرف بنزین در سال ۱۴۰۰ هستیم"، گفت: از ابتدای بهمن ماه، متوسط مصرف بنزین در ماه جاری روزانه ۸۸ میلیون لیتر بوده که در مقایسه با میزان متوسط مصرف روزانه بنزین در مدت مشابه سال قبل که ۷۸ میلیون لیتر بوده، شاهد افزایش ۱۰ میلیون لیتری بنزین در بهمن ماه ۱۴۰۰ هستیم و روند افزایش مصرف بنزین نیز روندی صعودی است.
وی ادامه داد: در مقطعی که محدودیت های ناشی از کرونا کم شده بود، مصرف بنزین بالای ۹۰ میلیون لیتر در روز را نیز در سال جاری تجربه کردیم؛ در واقع روند مصرف بنزین خیلی به شرایط شیوع کرونا و محدودیت های ناشی از آن، بستگی دارد.
* پیش بینی مصرف ۱۰۰ تا ۱۱۰ میلیون لیتری بنزین در ایام نوروز
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی تصریح کرد: روند مصرف بنزین در کشور به دلیل نزدیک شدن به ایام پایانی سال و ایام نوروز، روندی صعودی دارد؛ در ایام تعطیلات نوروزی اگر از بابت کرونا، محدودیتی وجود نداشته باشد، افزایش مصرف بنزین بیش از این ارقام خواهد بود و پیش بینی می کنیم در ایام نوروز ۱۴۰۱، روزانه ۱۰۰ میلیون لیتر مصرف بنزین داشته باشیم.
وی افزود: ممکن است در برخی ایام نوروز، مصرف روزانه بنزین به بالای ۱۱۰ میلیون لیتر هم برسد، اما پیش بینی می کنیم میانگین مصرف بنزین در ایام پایانی سال جاری و ایام نوروز، حداقل به ۱۰۰ میلیون لیتر در روز خواهد رسید.
ویس کرمی با بیان اینکه "ثبت میانگین مصرف بنزین به میزان بالای ۱۰۰ میلیون لیتر در روز بستگی به میزان محدودیت های ناشی از کرونا دارد"، گفت: اگر محدویت ها نباشد و سفرهای نوروزی برقرار باشد، احتمال گذر متوسط مصرف بنزین از مرز ۱۰۰ میلیون لیتر و ثبت مصارفی چون ۱۰۵ و ۱۱۰ میلیون لیتر در روز وجود دارد.
* ذخایر مناسبی در بخش بنزین داریم
وی ادامه داد: این آمادگی وجود دارد که اگر مصارف بالایی چون ۱۱۰ میلیون لیتر در روز نیز در ایام نوروز داشتیم، با ذخایر مناسبی که در بخش بنزین داریم و همچنین تمهیداتی که اندیشیده شده، تولیدی که در پالایشگاه ها صورت می گیرد و زیرساخت هایی که در بخش نقل و انتقال سوخت داریم، هیچ گونه نگرانی برای تأمین بنزین نوروزی نداریم.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با اشاره به آغاز برنامه های ویژه نظارت و پایش جایگاه های عرضه سوخت از اسفندماه گفت: هر گونه برنامه در این بخش، بستگی به میزان محدودیت های ناشی از شیوع کرونا در کشور دارد؛ اما همیشه روال بر این بوده که از ابتدای اسفندماه، ساماندهی تیم های عملیاتی و بازرسی کننده از کل کشور را برنامه ریزی می کردیم.
* ۶۷۰۰ جایگاه عرضه سوخت در سراسر کشور داریم
وی افزود: در سراسر کشور بالغ بر ۴۲۰۰ باب جایگاه عرضه سوخت مایع داریم، در کنار اینها، ۲۵۰۰ تجهیز CNG را داریم؛ در واقع ما در کشور ۶۷۰۰ باب جایگاه عرضه سوخت اعم از بنزین، گازوئیل و گاز طبیعی فشرده (CNG) داریم.
ویس کرمی با بیان اینکه "در سالهای قبل از شیوع کرونا، ابتدای اسفند هر سال تیم های عملیاتی تشکیل می شد"، گفت: تیم های عملیاتی چه در حوزه ستادی و چه در مناطق ۳۷ گانه پخش، به جایگاه ها مراجعه می کردند و طبق چک لیست های تدوین شده، موارد را بازرسی کرده و بازدید از همه جایگاه ها به ویژه مبادی مواصلاتی انجام می شد و موارد و نارسایی هایی که وجود داشت، مورد بررسی و رفع قرار می گرفت.
وی ادامه داد: امسال هم بنا داریم این کار را عملیاتی کنیم؛ سال گذشته شرایط از نظر کرونا شرایط خوبی نبود، محدودیت ها در زمان ورود به نوروز ۱۴۰۰ شدید بود؛ همچنین در زمان ورود به نوروز ۱۳۹۹ که ابتدای همه گیری کرونا بود، محدودیت ها شدید بود و نمی توانستیم این اقدامات را انجام دهیم؛ ناشی از همین محدودیت ها و ممنوعیت های تردد، مصرف بنزین به عدد پایینی رسیده بود.
* پیش بینی تردد بالا در ایام نوروز ۱۴۰۱
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران خاطرنشان کرد: پیش بینی ما این است که در ایام نوروز ترددها رونق داشته باشد و مردم مسافرت های نوروزی را داشته باشند؛ از اینرو بحث نظارت بر فعالیت بدون نقص جایگاه ها بسیار مهم است و در دستور کار ما قرار دارد.
وی افزود: نه تنها در بحث تولید و تأمین بنزین برای هموطنان مشکلی وجود ندارد، در بحث جایگاه های سوخت نیز هم از سوی مجموعه ما به عنوان متولی و ناظر عالی عرضه سوخت در کشور و هم از سمت خود جایگاه ها که بالغ بر ۶۷۰۰ باب جایگاه هستند، این آمادگی را باید کسب کنیم تا نواقص و نارسایی های که وجود دارد را برطرف کنیم؛ از اینرو برای ورود به تعطیلات نوروزی که معمولا از بیستم یا نهایتا بیست و پنجم اسفندماه آغاز می شود، کارهای معمول و اقدامات لازم را انجام خواهیم داد.
فایل ویدئویی بخش اول مصاحبه با مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی
انتهای پیام/