وزیر دارایی آلمان ابراز نگرانی کرد روسیه میتواند اعمال تحریمهای غربی درصورت حمله به اوکراین را با قطع صادرات گاز خود به اروپا تلافی کرده و بزرگترین اقتصاد اروپا را به دردسر بیندازد.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از فایننشال تایمز، آلمان نگران است روسیه تحریمهای غرب در صورت آغاز جنگ با اوکراین را با قطع عرضه گاز تلافی کند. این اقدام روسیه بزرگترین اقتصاد اروپا را فلج خواهد کرد.
کریستین لیندنر، وزیر دارایی آلمان گفت روسیه همواره یک عرضهکننده قابلاطمینان گاز طبیعی به آلمان حتی در اوج جنگ سرد بودهاست. اما این شرایط در صورت حمله روسیه به اوکراین و اعمال تحریمهای غربی علیه مسکو تغییر خواهد کرد.
لیندنر گفت:«در طی جنگ سرد، هر اتفاقی که بین ناتو و پیمان ورشو میافتاد، هیچگاه تنشهای سیاسی همکاری در زمینه انرژی را مختل نمیکرد. اما شرایط حالا متفاوت است».
غرب به ولادیمیر پوتین، رییسجمهور روسیه درمورد پیامدهای اقتصادی حمله به اوکراین هشدار دادهاست. آلمان صراحتاً اعلام کرده این پیامدها شامل توقف خط لوله نورد استریم ۲ خواهد شد که قرار بود گاز روسیه را مستقیم از طریق دریای بالتیک به اروپا برساند.
ذخایر گاز طبیعی آلمان به سطوح "نگران کننده" رسیدآلمان اعلام کرد، فقط برای ۱۷ روز ذخیره گاز دارد
برخی نگرانند کرملین پاسخ این تحریمها را با کاهش یا حتی قطع جریان گاز به اروپا بدهد. اروپا ۴۰ درصد از گاز مورد نیاز خود را از روسیه وارد میکند. اظهارات لیندنر نشان میدهد برلین این سناریو را بسیار جدی گرفتهاست.
افزایش تنشها بر سر مسئله اوکراین با افزایش قیمت گاز در اروپا در بحبوحه عرضه کمتر از حد انتظار گاز روسیه و افزایش تقاضا از سوی اقتصادها بهدنبال بهبود از بحران کرونا همزمان شدهاست.
برخی متخصصان عقیده دارند روسیه عمدا عرضه گاز به اروپا را محدود کرده و باعث شده تاسیسات ذخیرهسازی گاز در این قاره در زمان اوج تقاضا در فصل زمستان خالی شود.
این تحولات بسیاری از تحلیلگران را در برلین قانع کرده که روسیه آماده میشود از صادرات انرژی خود بهعنوان یک اهرم فشار بر غرب استفاده کند و اهمیتی نمیدهد که با این اقدام محبوبیت آن بهعنوان یک عرضهکننده قابلاطمینان به خطر بیفتد.
اتحادیه اروپا اعلام کرده میتواند تاحدی از پس قطع صادرات گاز روسیه برآید و با آمریکا، قطر، مصر، آذربایجان و سایر کشورها در مورد افزایش عرضه گاز طبیعی مایع مذاکره کردهاست. لیندنر تاکید دارد بحران فعلی نشان میدهد آلمان باید منابع واردات انرژی خود را مخصوصاً در مورد گاز طبیعی مایع متنوعتر کند.
انتهای پیام/۵۲