دولت سیزدهم در خصوص افزایش درآمدهای نفتی با یک آزمون مهم مواجه است؛ اینکه چقدر بتواند درآمدهای بیشتر را به سمت توسعه زیرساختها سوق دهد و درآمدهای امروز را به سرمایهگذاری مولد برای توسعه پایدار اقتصادی کشور تبدیل کند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در هفتههای پایانی قرن چهاردهم شمسی، شاهد بازگشت قیمت هر بشکه نفت خام به بالای ۱۰۰ دلار بودیم و هماکنون نیز در روزهای نخستین قرن جدید، قیمت نفت اوپک بیش از ۱۱۶ دلار و قیمت نفت برنت حدود ۱۱۹ دلار در هر بشکه است.
دو روز پیش نیز، جواد اوجی، وزیر نفت با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی، از شکستن رکورد درآمدهای نفتی ایران در سالهای تحریم خبر داد و گفت: "با دعای خیر رهبر معظم انقلاب و مردم عزیز و حمایت های همه جانبه رییس جمهور محترم و تلاشهای شبانه روزی کارکنان صنعت نفت بالاترین رکورد درآمدی و صادراتی صنعت نفت در ایام تحریم ثبت گردید و تامین منابع ارزی و ریالی توسط وزارت نفت فراتر از تعهدات بودجه ای تحقق یافت."
رکورد درآمدی و صادراتی نفت خام ایران در ایام تحریم شکسته شد
اینکه درآمدهای نفتی کشور ناشی از صادرات نفت خام، با افزایش حجم صادرات در دولت سیزدهم و افزایش قیمت جهانی نفت در ماههای اخیر، افزایش قابل توجهی داشته، یک فرصت برای کشور است؛ چرا که تجربه ثابت کرده، نوسانات قیمت نفت میتواند همانطور که در شرایطی، قیمت هر بشکه نفت خام را به بیش از ۱۳۰ دلار برساند، به کمتر از ۳۰ دلار نیز خواهد رساند و زمانی که کشور با افزایش درآمدهای نفتی مواجه میشود، باید از این شرایط به نفع رونق پایدار اقتصادی استفاده کرد.
مقام معظم رهبری در بیانات نوروزی خود به این موضوع مهم اشاره کردند و فرمودند: "امسال یک توصیهی اضافه هم دارم؛ چون گفته میشود که حالا مثلاً قیمت نفت گران شده، درآمدهای نفتی افزایش پیدا کرده، خب حالا با این افزایش درآمدهای نفتی چه کار میخواهیم بکنیم؟ دو جور میشود حرکت کرد: یکی اینکه نگاه کنیم بگوییم خب درآمد ارزیمان زیاد است، واردات را افزایش بدهیم، مردم رفاه پیدا کنند، آسایش پیدا کنند و مانند اینها؛ این [نگاه] البتّه ظاهر خوبی دارد، [امّا] باطن بسیار بدی دارد؛ این ضایع کردن سرمایههای اساسی کشور است. یک راه دیگر هم این است که ما از درآمدهای نفتی برای زیرساختهای کشور، برای کارهای اساسی کشور استفاده کنیم؛ بنیانها را محکم کنیم که اقتصاد ریشهدار بشود در کشور و بتوانیم از آنها استفاده کنیم. این راجع به مسائل اقتصادی."
این تأکید بههنگام و قابل تأمل رهبر معظم انقلاب، نشان میدهد که دولت سیزدهم در خصوص افزایش درآمدهای نفتی با یک آزمون مهم مواجه است؛ اینکه چقدر بتواند درآمدهای بیشتر را به سمت توسعه زیرساختها سوق دهد و درآمدهای امروز را به سرمایهگذاری مولد برای توسعه پایدار اقتصادی کشور تبدیل کند.
انتهای پیام/