کد خبر:9586
پ
۱۳۹۷۱۲۱۸۱۴۰۹۴۷۴۳۲۱۶۸۵۸۰۲۴

قاچاق محصولات کشاورزی در انتهای کانتینرهای یخچالی/ کشف دهها پالت محصولات زراعی قاچاق توسط گمرک

از ابتدای ماه جاری تاکنون در موارد مختلف، سبزیجات و میوه‌جات زراعی اظهار نشده در انتهای کانتینرهای یخچالی تحت کالای دیگری در رویه‌های صادرات و ترانزیت از گمرک شهید باهنر به مقاصد مختلف جاسازی و اختفا شده است. – اخبار اقتصادی – به گزارش خبرنگار اقتصاد..

از ابتدای ماه جاری تاکنون در موارد مختلف، سبزیجات و میوه‌جات زراعی اظهار نشده در انتهای کانتینرهای یخچالی تحت کالای دیگری در رویه‌های صادرات و ترانزیت از گمرک شهید باهنر به مقاصد مختلف جاسازی و اختفا شده است.

– اخبار اقتصادی –

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، «حسین سعیدی» ناظر گمرکات استان هرمزگان و مدیرکل گمرک شهید رجایی در خصوص کشف‌های متوالی قاچاق گوجه فرنگی زراعی در گمرک شهید باهنر گفت: از ابتدای مردادماه امسال تاکنون، حدود ۹۰ تن گوجه فرنگی زراعی اظهار نشده و ۵ تن گوجه فرنگی اظهار شده تحت عنوان گوجه فرنگی گلخانه‌ای، توسط همکاران زحمتکش امور بندری گمرک شهید باهنر کشف شده است.

وی هدف از فعل قاچاق این‌گونه کالاها را عدم پرداخت عوارض ۶۰۰۰۰ ریال، عدم پرداخت مالیات از اظهار کالا (پیاز ۱۳۵ دلار که به جای گوجه فرنگی زراعی هر تن ۴۵۰ دلار) و عوارض کمتر عوارض آب مجازی ردیف بودجه ۱۴۰۱ دانست.

مدیر کل گمرک شهید رجایی گفت: از آنجائی که گوجه فرنگی زراعی مشمول عوارض هر کیلوگرم ۶۰۰۰۰ ریال بوده و مرجع تشخیص نوع گلخانه‌ای و زراعی بودن گوجه فرنگی‌های اظهارشده در سامانه جامع گمرکی جهاد کشاورزی است، عده ای سودجو به علت داشتن امکانات سردخانه‌ای و انبار سورتینگ کالا، اظهارنامه‌های خود را با کارت‌های اغلب اجاره‌ای و معروف به یکبار مصرف در سامانه جامع گمرکی ثبت می‌نمایند و از جهتی برای اختفا و جاسازی کالا تمام اقدامات را در کانتینرهای یخچالی انجام داده و در گمرکات مرزی و اجرائی گوجه فرنگی زراعی را تحت کد کالای (تعرفه کالا) گوجه فرنگی گلخانه‌ای که هیچ‌گونه عوارضی ندارد و لزوماً مشمول مجوز قرنطینه نباتی می‌باشد اظهار می‌نمایند و یا به گونه‌ای دیگر به جای اظهار گوجه فرنگی که مشمول بررسی نماینده جهاد کشاورزی است و مشمول کنترل‌های گمرکی در اماکن گمرکی (مطابق ماده ۳۸ قانون امور گمرکی) می‌باشد تحت کالای دیگر که حساسیت کمتری دارد همانند (پیاز، خربزه، کلم و کاهو و…) اقدام می‌نمایند.

به تجربه دیده می‌شود چون در این کانتینرهای یخچالی از حد متعارف و استاندارد بارگیری بیشتر کالا حمل می‌شود احراز این تخلف بدون امکانات روز و دیجیتال امری است دشوار که همکاران زحمتکش امور بندری گمرک شهید باهنر با پذیرش این سختی و با صداقت و ایفای منشور گمرکی مواردی همانند این کشفیات اخیر که فقط از اول مردادماه ۴ مورد (یعنی کمتر از ۲۰ روز)، در چندین اظهارنامه و چندین کانتینر یخچالی در حالی که کالاهای مثل پیاز و خربزه و خیار سبز را در کنار گوجه فرنگی بارگیری نموده‌اند که بوی گوجه فرنگی را در کانتینر خنثی کند و پرسنل گمرک را با نیت متقلبانه فریب بدهد ولی توانسته‌اند این خدمت ملی را به مردم و عرصه اقتصاد هدیه نمایند.

سعیدی در خصوص کشفیات اخیر گفت: آخرین کشفیات مربوط به ۲۰ و ۲۲ مردادماه ۱۴۰۱ بود که شامل حدوداً ۳۲ پالت گوجه فرنگی به وزن حدود ۳۰ تن به ارزش تقریباً ۱۵ هزار دلار اعلام شده است.

همچنین کشف سیب سبز خارجی حدود ۲۰ تن در رویه ترانزیت با سیب قرمز از نوع آلوده ایرانی و فاقد مصرف به ارزش تقریبی ۲۴ هزار دلار از مقصد ترکیه به امارات در طول مسیر به صورت‌ ماهرانه جابهجا و اختفا شده است، که همکاران گرامی گمرک شهید باهنر این مورد را در شرایط بسیار سخت و حرفه‌ای کشف کردند.

عباسی مسئول امور بندری گمرک شهید باهنر اذعان داشت: موارد مختلفی از این کشفیات در گمرک شهید باهنر اتفاق می‌افتد که متأسفانه در حق اظهارکنندگان که قانوناً اقدام به کالاهای صادراتی می‌کنند مناسب نیست.

انتهای پیام/؛

فدراسیون صنعت نفت ایران