کد خبر:8745
پ
۱۴۰۱۰۴۲۹۱۳۲۷۱۰۹۰۸۲۵۷۰۹۸۸۴

تحلیل یک روزنامه عربی از نشست سه‌جانبه تهران/ الاخبار: بهانه ترکیه برای حمله نظامی به شمال سوریه گرفته شد

یک روزنامه لبنانی نتایج نشست سه‌جانبه تهران در خصوص عملیات احتمالی ترکیه علیه سوریه را مورد بررسی قرار داد. – اخبار بین الملل – به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، مذاکرات سه‌جانبه آیت الله «ابراهیم رئیسی»، «ولادیمیر پوتین» و «رجب طیب اردوغان»، ر..

یک روزنامه لبنانی نتایج نشست سه‌جانبه تهران در خصوص عملیات احتمالی ترکیه علیه سوریه را مورد بررسی قرار داد.

– اخبار بین الملل –

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، مذاکرات سه‌جانبه آیت الله «ابراهیم رئیسی»، «ولادیمیر پوتین» و «رجب طیب اردوغان»، رؤسای جمهوری ایران، روسیه و ترکیه در تهران که بیش از یک ساعت به‌طول انجامید، عصر روز گذشته پایان یافت.

در همین راستا روزنامه لبنانی الاخبار نوشت: «به‌خلاف ابتکارهای قبلی، چه روسی و چه ایرانی، تهران این بار با حمایت مسکو گام‌های بلندی برای باز کردن درهای بسته میان دمشق و آنکارا از طریق مسیری متوازن برداشت که به‌نظر می‌رسد منافع همه طرف‌ها را در بر می‌گیرد، مسیری که در چارچوب آن رجب طیب اردوغان با آیت الله سید «علی خامنه‌ای» رهبر انقلاب اسلامی ایران دیدار کرد تا پس از اقدامات دیپلماتیک ایران که با سفر «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه به تهران و دیدار با آیت‌الله سید علی خامنه‌ای در ماه مه گذشته و همچنین تلاش‌های ایران برای کاهش تنش‌ها و تهدید آنکارا در خصوص عملیات نظامی در شمال سوریه آغاز شد، نقطه عطفی باشد.

الاخبار در ادامه نوشت: «به‌نظر می‌رسد نشست سه‌جانبه در تهران مانع عملیات نظامی ترکیه شد، به‌ویژه اینکه سید علی خامنه‌ای به رجب طیب اردوغان تأکید کردند که «امنیت شما از امنیت سوریه است». داده‌های میدانی نیز تقریباً به همین سمت نزدیک می‌شود. دیروز روسیه فرمانده نیروهای خود در سوریه را برای دیدار با فرمانده «قسد» (نیروهای دموکراتیک سوریه) فرستاد که بر اساس اطلاعات «الاخبار» این نیروها موافقت ابتدایی خود را با عقب‌نشینی کامل از مسیر«m4» و تحویل آن به ارتش سوریه اعلام کردند و این امر واقعیت میدانی جدیدی را ایجاد خواهد کرد که آنکارا هیچ بهانه‌ای برای حمله نظامی به شمال سوریه را ندارد».

نشست تهران نتایح ملموس و عملی‌تری خواهد داشت/ حمله ترکیه به شمال سوریه بحران را پیچیده‌تر می‌کند/ گفت‌وگو با سیدهادی افقهی

این روزنامه لبنانی همچنین تأکید کرد: «تقریباً معین شده است که نتایج نشست سه‌جانبه رؤسای جمهور روسیه، ایران و ترکیه در تهران در خصوص سرنوشت عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه، احتمال آغاز یا تأخیر آن، مناطق احتمالی درگیری و شروط ترکیه برای تعویق یا لغو آن، قطعی است. در آستانه نشست، تحرکات مشترک روسیه و ایران هماهنگی بالایی را برای رفع همه اختلافات و ایجاد واقعیت میدانی جدید در شمال سوریه از خود نشان داد. احتمالاً روس‌ها و ایرانی‌ها در این دیدار به ترک‌ها در مورد تحرکات اخیر در شمال سوریه و نقشه جدید استقرار ارتش سوریه در منطقه از «تل‌رفعت» تا «منبج» و از «عین‌العرب» تا «عین‌العیسی» اطلاع داده‌اند تا آنکارا را برای لغو عملیات نظامی خود علیه سوریه قانع کنند».

بر اساس گزارش این روزنامه، «تمایل ایراندر نشست تهران در خصوص آشتی میان دمشق و آنکارا بر اساس ایده تقویت همکاری امنیتی، حل اختلافات و بازگشت روابط دوطرفه آشکار بود، به‌ویژه تهران چراغ سبزی از سوریه برای تکمیل این تلاش‌ها دریافت کرده است. همان‌طور که «فیصل المقداد» وزیر خارجه سوریه با همتای ایرانی خود «حسین امیرعبداللهیان» دیدار و وی را از نتایج گفت‌وگوها با ترکیه مطلع کرد».

الاخبار نوشت: «همزمان با برگزاری نشست تهران، روسیه نیز همراه با ایران برای منصرف کردن ترکیه از عملیات نظامی علیه سوریه مجموعه اقداماتی از جمله اعزام نیروهای کمکی به خطوط تماس در حومه «الرقه» و «حلب» انجام داد».

به گزارش تسنیم،بعد از آغاز بحران سوریه در سال ۲۰۱۱ و طمع برخی از قدرت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای کسب منافع سیاسی و امنیتی خود، این بحران از یک بحران داخلی به بحرانی منطقه‌ای و بین‌المللی تبدیل شد؛ به‌طوری‌که کشورهای مختلف با رویکردهای ویژه خود درگیر این بحران شدند. این دخالت‌های خارجی زمینه‌ساز قدرت‌یابی گروه‌های تکفیری و بحرانی‌تر شدن نه‌تنها سوریه شد بلکه کل منطقه غرب آسیا را فراگرفت و به کشورهای همسایه نیز تسری پیدا کرد، اما با مقاومت ارتش سوریه و حمایت‌های محور مقاومت و به‌ویژه جمهوری اسلامی ایران، به‌تدریج نظام سوریه توانست قدرت خود را بازیابد و بحرانی را که می‌رفت منجر به تضعیف سوریه در منطقه غرب آسیا شود، با ناکامی مواجه کند.

مذاکرات آستانه از بهمن سال ۱۳۹۵ با ابتکار عمل جمهوری اسلامی ایران و روسیه و همراهی ترکیه، به‌منظور حل‌وفصل منازعات سوریه و پایان بخشیدن به بحران این کشور آغاز شد، در واقع آتش‌بس فراگیری که از ۱۰ دی سال ۱۳۹۵ (۳۰ دسامبر ۲۰۱۶) با توافق میان دولت سوریه و گروهی از مخالفان مسلح برقرار شد، مقدمه‌ای برای آغاز مذاکرات آستانه بود که طی آن، برای نخستین بار نمایندگان دولت سوریه با نمایندگانی از گروه‌های مخالف مسلح به‌طور مستقیم رایزنی کردند.

این روند با ارائه پیشنهاد‌هایی همچون مناطق کاهش تنش در مناطق چهارگانه و آتش‌بس‌های متعدد میان نظام سوریه و گروه‌های معارض، به‌تدریج توانست به دستاوردهای مثبتی دست یابد و بی‌تردید روند آستانه را می‌توان موفق‌ترین روند صلح سوریه در ابعاد داخلی و منطقه‌ای و بین‌المللی بحران سوریه معرفی کرد.

انتهای پیام/+

فدراسیون صنعت نفت ایران