رئیس جمهوری اوکراین اتحادیه اروپا را متهم به کارشکنی مصنوعی در انتقال ۸ میلیارد یورو کمک مالی اختصاص یافته به کییف کرده و این برخورد را "جنایت" علیه مردم کشورش دانست، ولی از ذکر نام کشوری که احتمالاً مسئول این تاخیر است خودداری کرد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، مدرسه عالی اقتصاد کییف هزینه مورد نیاز برای بازسازی اوکراین را مبلغ ۷۵۰ میلیارد دلار اعلام کرده که هفت برابر بیشتر از میزان خسارت برآورد شده از حمله نظامی روسیه به این کشور است.
کارشناسان این موسسه محاسبه کردهاند که زیان اقتصادی وارده شده به اوکراین در نتیجه جنگ بالغ بر ۱۰۸ میلیارد دلار بوده است. به گفته آنها، برای بازسازی اوکراین به ۷۵۰ میلیارد دلار نیاز است. علاوه بر این، اختصاص ۱۸۵ میلیارد دلار برای بازگرداندن چهرهای به اوکراین "به مراتب بهتر از آنچه بود" لازم است. ضمن اینکه ۷۵ میلیارد دلار باید برای ساخت مسکن، حدود ۴۲ میلیارد دلار برای زیرساختارها و بقیه را برای تأسیسات کشاورزی و صنعتی هزینه کرد.
لازم به یادآوری است که این برآورد خسارات وارده به اوکراین در مقایسه با ارزیابی قبلی در اواسط ماه ژوئن، ۱۲٫۸ میلیارد دلار افزایش یافته است. کارشناسان معتقدند که عامل اصلی رشد افزایش تعداد ساختمانهای مسکونی آسیب دیده و ویران شده بود.
مدرسه عالی اقتصاد کییف یادآور شده که تا به امروز حداقل ۱۳۰ هزار ساختمان مسکونی تخریب و آسیب دیده است که از این تعداد، حدود ۱۱۵ هزار خانه شخصی و ۱۵ هزار واحد مسکونی است. طبق این ارزیابی، خسارات وارده به مشاغل و صنایع اوکراین نیز در حال حاضر ۸٫۸ میلیارد دلار برآورد شده است.
پیش از این، تیموفی میلوانوف، مشاور رئیس دفتر ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین اعلام کرد که این کشور باید سالانه ۱۰۰ میلیارد دلار برای بازسازی دریافت کند. وی همچنین یادآور شد که اوکراین به ۳۰ میلیارد دلار در سال برای تضمین اقتصاد کلان نیاز دارد و همین مقدار کمک مالی نیز برای حمایت از ارتش این کشور مورد نیاز است.
پیش از آن، دنیس اشمیگال، نخست وزیر اوکراین نیز پس از نتایج کنفرانس بین المللی در لوگانو، گفت که مقامات کییف طرحی را برای احیای کشور ریخته و به شرکای غربی ارائه کردهاند.
اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا پیش از این اعلام کرد که این کمیسیون به اوکراین پیشنهاد کرده تا پس از اتمام جنگ، یک پلت فرم بینالمللی برای کمک به بازسازی این کشور ایجاد کند.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به روز صد و شصت و سوم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
هشدار آمریکا به کشورهای آفریقایی درباره خرید غلات از روسیه
لیندا توماس گرینفیلد، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد به کشورهای آفریقایی نسبت به خرید غلات از روسیه هشدار داد. توماس-گرینفیلد روز پنجشنبه در سخنانی گفت که البته کشورها می توانند محصولات کشاورزی روسیه را خریداری کنند. اما اگر تحریم های بین المللی در چنین تجارتی نقض شود این می تواند عواقبی داشته باشد.
وی افزود: ما به کشورها نسبت به نقض این تحریم ها هشدار می دهیم زیرا خطر اقدام علیه آنها وجود دارد.
این اظهارات را سفیر سازمان ملل در کامپالا، پایتخت اوگاندا مطرح کرد. در آنجا وی با یووری موسوینی، رئیس جمهور این کشورو متحد آمریکا ملاقات کرد. این مقام آفریقایی با این حال از حمله روسیه به اوکراین انتقاد نکرده و آشکارا با مسکو ابراز همدردی کرده است.
زلنسکی سازمان عفو بین الملل را به کمک به تروریستها متهم کرد
ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین از گزارش سازمان عفو بینالملل در مورد موارد ادعایی نقض قوانین بینالمللی توسط نیروهای مسلح خود انتقاد کرد. وی این سازمان حقوق بشر را به انتقال مسئولیت از متجاوز به قربانی متهم کرد. زلنسکی عصر پنجشنبه در یک سخنرانی ویدئویی گفت: هر کسی که چنین ارتباطی برقرار می کند باید اعتراف کند که به تروریست ها کمک می کند.
عفو بینالملل در گزارشی ارتش اوکراین را متهم کرد که اغلب در خارج از خانهها، مدارس یا بیمارستانها عمل میکند و از آنجا به سوی این تاسیسات غیرنظامی شلیک میکند. به اعتقاد این نهاد حقوق بشری این نقض قوانین بین المللی بشردوستانه است. عفو بین الملل در عین حال اعلام کرد که با این حال، تخلفات اوکراینی به هیچ وجه حملات بی رویه ارتش روسیه با تلفات غیرنظامی را توجیه نمی کند که این نهاد در ماه های اخیر مستند کرده است.
اولکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین هم در فیسبوک نوشت، هرگونه تلاش برای زیر سوال بردن حق اوکراینی ها برای مقاومت در برابر نسل کشی، برای محافظت از خانواده ها و خانه هایشان یک تحریف است.
کانادا از تحویل توربین نورد استریم ۱ به آلمان در برابر انتقادها حمایت کرد
دولت کانادا از تحویل توربین سرویس شده کانادایی برای خط لوله گاز نورد استریم ۱ به آلمان در مقابل کمیته پارلمانی این کشور دفاع کرده است. "ملانی جولی"، وزیر امور خارجه و جاناتان ویلکینسون وزیر منابع طبیعی این کشور در نشستی که کمیته روابط خارجی پارلمان تشکیل داده بود تاکید کردند که به این ترتیب انسجام خود را با متحدان آلمان و اروپا حفظ کردهاند. دولت برای واگذاری این واحد تحت فشار زیادی قرار گرفته بود.
ویلکینسون گفت: نمی توانم نگرانی بزرگ آلمانی ها – بلکه از طرف اتحادیه اروپا – در مورد تاثیر بالقوه تقریباً عدم دسترسی به گاز طبیعی را اغراق کنم اما با توجه به وابستگی آلمان به گاز روسیه، ممنوعیت صادرات این توربین غیرقابل اجرا بود.
ناتو از همکاری تنگاتنگ با شرکتهای تسلیحاتی برای ارائه کمکهای بیشتر به اوکراین خبر داد
کشورهای ناتو به صورت تنگاتنگ با شرکت های تسلیحاتی همکاری می کنند تا بتوانند در جنگ طولانی مدت علیه روسیه تسلیحات و تجهیزات بیشتری را به اوکراین عرضه کنند. ینز استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، روز پنجشنبه در این باره به خبرگزاری رویترز گفت: ما پشتیبانی زیادی ارائه میکنیم، اما باید کارهای بیشتری انجام دهیم و برای بلندمدت آماده باشیم.
وی افزود: به همین دلیل است که ما اکنون در تماس نزدیک و همکاری تنگاتنگ با صنایع تسلیحاتی برای تولید و عرضه انواع مختلف مهمات، سلاح و تجهیزات هستیم.
در ماههای اخیر، ایالات متحده و دیگر کشورهای غربی تامین سلاحهای پیشرفتهتر متعارف برای اوکراین را آغاز کردهاند. این ها شامل سیستم های پرتاب موشک HIMARS بسیار متحرک است که برد و دقت بیشتری دارند.
فنلاند مقررات ویزا برای شهروندان روسی را تشدید میکند
دولت فنلاند می خواهد مقررات ویزا را برای مردم روسیه تشدید کند. ایستگاه رادیویی فنلاند Yle روز پنجشنبه گزارش داد، دیگر نباید طبق مقررات قبلی به شهروندان روسیه ویزای توریستی داده شود. پکا هاویستو، وزیر امور خارجه فنلاند هم در این باره گفت: وزارت امور خارجه در هلسینکی در حال آماده سازی اقدامات مناسب در این باره است که باید در نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در پایان ماه اوت مورد بحث قرار گیرد. وی گفت که اگر فنلاند به طور مستقل چنین تصمیمی بگیرد کافی نیست – باید دستورالعمل های یکسانی در سراسر منطقه شنگن وجود داشته باشد.
فنلاند ۱۳۴۰ کیلومتر مرز با روسیه دارد. این بدان معناست که این کشور شمال اروپا طولانی ترین مرز با روسیه را در بین کشورهای اتحادیه اروپا دارد. به گزارش Yle، گردشگران روس تاکنون با وجود جنگ روسیه علیه اوکراین توانسته اند با اتوبوس یا خودرو از مرز فنلاند وارد منطقه شینگن شوند.
همکاری کانادا با انگلیس در ماموریت آموزشی نظامی به غیر نظامیان اوکراینی
دولت کانادا در یک ماموریت آموزشی نظامی انگلیس برای غیرنظامیان اوکراینی شرکت می کند. آنیتا آناند، وزیر دفاع کانادا روز پنجشنبه گفت که بیش از ۲۰۰ نفر از نیروهای مسلح کانادا به مدت چهار ماه برای این برنامه در بریتانیای کبیر در خدمت خواهند بود.
لندن در ماه ژوئن اعلام کرد که هزاران غیرنظامی اوکراینی را به مدت پنج هفته در بریتانیا آموزش خواهد داد. کانادا قبل از حمله روسیه به اوکراین در ماه فوریه به دلایل امنیتی، یک مأموریت آموزشی قبلی خود را در خاک اوکراین متوقف کرده بود.
وزیر خارجه اوکراین به آفریقا سفر میکند
با وجود جنگ اوکراین، دیمیترو کوبلا، وزیر امور خارجه این کشور، پاییز آینده به آفریقا سفر خواهد کرد و از چندین کشور در آنجا دیدن خواهد کرد. این خبر را ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور این کشور اعلام کرد.
وی گفت: من خودم به خاطر جنگ نمی توانم این کار را انجام دهم. من قبل از جنگ برنامه ریزی کرده بودم که این کار را انجام دهم و مطمئنم بعد از جنگ این کار را خواهم کرد.
درخواست بانک مرکزی روسیه از شرکتها
بانک مرکزی روسیه از شرکت ها خواسته است که دارایی های خود را در ارزهای کشورهای غیر دوست کاهش دهند. بانک مرکزی روسیه روز پنجشنبه در گزارشی از بازار مالی اعلام کرد که این ارزها باید به ارز کشورهایی که روسیه را تحریم نکرده اند، منتقل شود.
روسیه کشورهایی را که تحریم هایی را علیه این کشور اعمال کرده اند، غیردوست توصیف می کند. ناظران ارزی روسیه اعلام کردند که توصیه میشود سازمانهای غیرمالی این گونه پولهای انباشته شده ازکشورهای غیردوست را به ارزهای سایر کشورها منتقل کنند.
بانک مرکزی روسیه همچنین گام ها و اقدامات بیشتری را برای کاهش عملیات بانک ها به ارز دلار و یورو اعلام کرد. از جمله اهداف این کار عقب راندن پول ایالات متحده در روسیه است، به این امید که این امر بتواند به محافظت از اقتصاد و شهروندان روسیه در برابر برخی از تحریم ها کمک کند.
سه کشتی حامل غلات دیگر بنادر دریای سیاه اوکراین را ترک کردند
پس از حرکت اولین کشتی حامل غلات اوکراینی در اوایل این هفته، سه کشتی غلات دیگر بنادر دریای سیاه اوکراین را ترک کردند. این خبر را وزارت دفاع ترکیه اعلام کرد. از این تعداد، دو کشتی از چورنومورسک و یک کشتی از اودسا خارج شدند.
بر اساس اطلاعات مرکز هماهنگی مشترک در استانبول، که در آن کارمندان روسیه، اوکراین، ترکیه و سازمان ملل با یکدیگر همکاری می کنند، این کشتی های باری در مجموع ۵۸۰۰۰ تن ذرت بارگیری کردند.
اوکراین خواستار گسترش توافق صادرات غلات به سایر کالاها شد
دولت اوکراین خواستار آن شده است که توافقنامه صادرات غلات از طریق دریای سیاه در مورد سایر کالاها نیز اعمال شود. تاراس کاتچکا، معاون وزیر اقتصاد اوکراین به فایننشال تایمز گفت که این درخواست توافق در مورد لجستیک است و در مورد حرکت کشتی ها در دریای سیاه. وی این سوال را مطرح کرد که تفاوت بین دانه و سنگ آهن چیست؟
روسیه اخیرا با میانجیگری ترکیه و سازمان ملل متحد، محاصره دریایی خود را کاهش داده تا صادرات غلات از اوکراین از طریق دریا انجام شود. این اقدام برای جلوگیری از کمبود مواد غذایی جهانی انجام شده است.
استونی بناهای تاریخی شوروی سابق را بر میچیند
حدود ۲۰۰ تا ۴۰۰ بنای تاریخی اتحاد جماهیر شوروی سابق در استونی وجود دارد که از دیدگاه روسی یادآور آزادی استونی توسط ارتش سرخ از اشغال آلمان در سپتامبر ۱۹۴۴ است و به سربازان کشته شده ارتش سرخ احترام می گذارد. حالا قرار است این بناها برچیده یا جابجا شوند. دولت استونی در این مورد موافقت کرده است.
لاوروف: اتحاد مسکو با پکن پشتوانه قوانین بین المللی است
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، در جریان جنگ علیه اوکراین، اتحاد مسکو با پکن را به عنوان پشتوانه قوانین بینالمللی توصیف کرد. به گزارش خبرگزاری اینترفاکس، این دیپلمات ارشد روسیه روز جمعه در نشست وزیران اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا ( آسه آن) گفت: شراکت استراتژیک ما یکی از ارکان جنبش برای پیروزی حقوق بین الملل است.
لاوروف خود را به عنوان حافظ منشور ملل متحد معرفی کرد که به همه کشورها حاکمیت مساوی می دهد.
وی تاکید کرد که ایالات متحده دائماً این اصل را نقض می کند. لاوروف گفت: ما با جمهوری خلق چین در گروه دوستانی که اخیراً برای حفاظت از منشور سازمان ملل ایجاد شده است، شرکت می کنیم. وی انتظار دارد این گروه توسعه پیدا کند. این مقام روسی تاکید کرد که تلاش های ایالات متحده برای نشان دادن تسلط خود در مکان های جدید در جهان با شکست مواجه خواهد شد.
زلنسکی اتحادیه اروپا را به تاخیر در ارائه کمک ۸ میلیارد یورویی به اوکراین متهم کرد
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین اعلام کرد که اتحادیه اروپا ممکن است به طور مصنوعی از انتقال ۸ میلیارد یورو کمک مالی اختصاص یافته به کییف جلوگیری کند.
زلنسکی شب گذشته در پیام ویدئویی دیگری در این باره گفت: "هر روز و به طرق مختلف به برخی از رهبران اتحادیه اروپا یادآوری میکنم که بازنشستگان اوکراینی، مردم آواره شده، معلمان و سایر مردم ما که به پرداخت کمک هزینه دولتی وابسته هستند، نمی توانند گروگان بی تصمیمی یا بوروکراسی کشورهای اروپایی باشند."
وی وضعیت فعلی را "یک جنایت یا اشتباه" خواند. با این حال، از ذکر نام کشوری که مسئول این تاخیر است خودداری و ابراز امیدواری کرد که مشکل تامین مالی به زودی حل و فصل شود.
لازم به ذکر است که چند روز قبل، دولت اوکراین دومین بخش کمک مالی از اتحادیه اروپا را دریافت کرد که مجموع آن بالغ بر یک میلیارد یورو بود. این هزینه برای تأمین مالی اولین نیازهای بودجه دولت استفاده خواهد شد. در همان زمان، دفتر مطبوعاتی کمیسیون اروپا اعلام کرد که نمی تواند وام ۸ میلیارد یورویی به اوکراین بدهد.
به نوبه خود، ایگور ژوکوا، معاون رئیس دفتر رئیس جمهوری اوکراین یادآور شد که حمایت مالی مضاعف به این کشور توسط دولت آلمان مسدود شده است.
روند اجرای توافقات غلات موضوع مذاکرات امروز پوتین و اردوغان در سوچی
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه امروز، جمعه، با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه که برای یک سفر یک روزه وارد سوچی میشود، دیدار و گفتگو خواهد کرد
طبق اطلاعات دفتر مطبوعاتی کرملین، بر اساس توافقات صورت گرفته در نشست دوجانبه روسای جمهوری روسیه و ترکیه که در تاریخ ۱۹ جولای، ۲۸ تیر ماه در تهران برگزار شد، قرار شد، بعداً در فرصت مناسبی به بررسی مفصل و جزییات مربوط به همکاریهای چندجانبه روسیه و ترکیه، از جمله چشم انداز گسترش بیشتر روابط تجاری و اقتصادی و اجرای برجام و پروژههای راهبردی مشترک در بخش انرژی پرداخته شود.
همچنین در این دیدار تبادل نظر پوتین و اردوغان پیرامون موضوعات مهم در دستور کار مسائل منطقه و بین المللی ادامه خواهد یافت.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی مطبوعاتی رهبر روسیه یادآور شد که روسای جمهوری روسیه و ترکیه روند اجرای توافقات صورت گرفته در استانبول در خصوص صادرات غلات از اوکراین و محصولات کشاورزی و کود روسیه را نیز مورد بررسی قرار خواهند داد. به گفته وی، بخش اعظم مذاکرات پوتین و اردوغان در سوچی بصورت دوجانبه و بدون حضور نمایندگان رسانهها انجام خواهد شد.
مقامات آنکارا نیز یادآور شدند که مذاکرات سوچی بین اردوغان و پوتین، ادامه نشست دوجانبه دو طرف در تهران و در حاشیه نشست ترویکای آستانه است که طی آن موضوعات مهم روابط دوجانبه و دستور کار بین المللی مورد بررسی قرار گرفت.
وزارت دفاع ترکیه: سه کشتی حامل غلات روز جمعه بندر اودسا را ترک خواهند کرد
خلوصی آکار، وزیر دفاع ترکیه روز پنجشنبه اعلام کرد که انتظار میرود روز جمعه، سه کشتی حامل غلات اوکراین بندر اودسا را ترک کنند. وی به خبرنگاران گفت: به عنوان بخشی از فعالیتهای فشرده مرکز هماهنگی مشترک در استانبول، قرار است سه کشتی غلات فردا بنادر اوکراین را ترک کنند.
روز چهارشنبه نخستین کشتی غلات به نام "رازونی" با باری معادل ۲۶ تن ذرت وارد بندر استانبول شد و توسط نمایندگان مرکز هماهنگی مشترک مورد بازرسی قرار گرفت. این کشتی سپس از دریای مرمره و تنگه داردانل گذشته و به سمت نقطه پایانی مسیر – به لبنان – میرود.
۱۶ کشتی دیگر در بنادر اودسا منتظر نوبت خود برای حمل غلات اوکراین هستند.
در عین حال، مقامات اوکراینی علام کردند که قصد ندارند بیش از سه کشتی در روز برای حمل غلات از بنادر خود خارج کنند تا ایمنی مسیرهای خروجی کشتیها را آزمایش کنند.
مقدونیه شمالی به طور مخفیانه چهار فروند جنگنده سوخو به اوکراین اهدا کرد
پورتال اطلاع رسانی مقدونیه شمالی، MKD، شب گذشته، پنجشنبه، فاش کرد که دولت مقدونیه شمالی به طور مخفیانه چهار فروند هواپیمای سوخو-۲۵ که از سال ۲۰۰۴ مورد حفاظت قرار داشتند، را به اوکراین تحویل داده است.
طبق این اطلاعات، در ماه ژوئن، حزب "لویتسا" مقدونیه شمالی از قبل اعلام کرده بود که هواپیماهای سوخو-۲۵ که در سال ۲۰۰۱ از اوکراین خریداری شده و از سال ۲۰۰۴ تحت حفاظت قرار داشتند، در یک فرودگاه نظامی در حال بررسی و تعمیر هستند.
این نشریه یادآور شد که انجام تعمیرات روی این جنگندهها توسط مهندسان نظامی اوکراینی انجام شده که نشان میدهد این کار برای تحویل آنها به اوکراین به عنوان هدیه انجام شده است.
وزارت دفاع مقدونیه شمالی در پاسخ به درخواست این نشریه گفت: «جزئیات دقیق تصمیمها، محتوا و دلایل آن به تدریج از وضعیت طبقه بندی خارج و به اطلاع عموم خواهد رسید».
وزارت دفاع همچنین تاکید کرد که "تصمیمات اتخاذ شده برای کمک نظامی به اوکراین تاکنون باعث کاهش آمادگی رزمی ارتش مقدونیه نشده است." پیش از این وزارت دفاع مقدونیه شمالی انتقال چندین دستگاه تانک تی-۷۲ به ارتش اوکراین را تایید کرده بود.
بایدن قصد ندارد با پوتین درباره تبادل زندانیان تماس بگیرد
جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید، شب گذشته، پنجشنبه، اعلام کرد که جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا قصد ندارد با ولادیمیر پوتین، همتای روسی خود در خصوص موضوع تبادل احتمالی زندانیان بین دو کشور مذاکره کند. به گفته وی، رئیس جمهور بایدن از پیشنهاد آمریکا به طرف روسی در این رابطه خرسند است.
دفتر مطبوعاتی کاخ سفید نیز اعلام کرد که جو بایدن خواستار آزادی "بریتنی گرینر"، بسکتبالیست آمریکایی محکوم به قاچاق مواد مخدر در روسیه شده است. بایدن در این باره گفت: «امروز، بریتنی گرینر، شهروند آمریکایی، حکم ۹ سال زندان دریافت کرد، که یادآور چیزی است که جهان قبلاً میدانست: روسیه به ناحق این بسکتبالیست آمریکایی را نگه داشته و این اقدام غیرقابل قبول است و من از روسیه می خواهم که فوراً او را آزاد کند.»
بایدن همچنین اطمینان داد که دولت ایالات متحده به کار خود ادامه خواهد داد و از همه راههای ممکن برای بازگرداندن هر چه سریعتر گرینر به همراه پل اولان، محکوم به جاسوسی در روسیه به ایالات متحده استفاده خواهد کرد.
روز پنجشنبه، دادگاه شهر خیمنسکی روسیه، "بریتنی گرینر" شهروند آمریکایی و قهرمان دو دوره المپیک را در اتهام قاچاق مواد مخدر مجرم شناخت و او به ۹ سال حبس در رژیم عمومی و یک میلیون روبل جریمه محکوم شد.
قصد بلینکن برای گفتگو با لاوروف در حاشیه نشست آسهآن درباره تبادل زندانیان
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، قصد دارد در جریان نشست وزرای خارجه کشورهای عضو آ.سه.آن در کامبوج، درباره تبادل زندانیان با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفتگو کند. این مسئله شب گذشته توسط جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید اعلام شد.
وی در یک مصاحبه تلویزیونی گفت: «بلینکن از همان ابتدا بشدت درگیر این موضوع بوده و من شک ندارم که اگر او این فرصت را داشته باشد که "بتواند دگمه کت آقای لاوروف را گیر بیاندازد"، این کار را انجام خواهد داد.»
در هیأت نمایندگی روسیه در کامبوج در واکنش به اظهارات این مقام کاخ سفید، یادآور شدند که سرگئی لاوروف، از کسی پنهان نشده است.
کاخ سفید از روسیه خواست تا پیشنهادات مبادله زندانیان را بپذیرد
کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد که ایالات متحده بار دیگر خواستار پذیرش پیشنهادهای ایالات متحده برای تبادل زندانیان شد. وی گفت: «ایالات متحده آماده است تا تمامی اقدامات لازم را برای بازگرداندن بریتنی گرینر و پل اولان از روسیه به کشورشان انجام دهد. ما از روسیه می خواهیم که پیشنهادات ارائه شده را بپذیرد.»
مقامات مسکو پیش از این، پیشنهاد واشنگتن درباره تبادل زندانیان را غیرعادلانه دانسته و آن را نپذیرفته بودند.
وزیر خارجه انگلیس شرط پایان درگیریها در اوکراین را نام برد
لیز تراس، وزیر امور خارجه بریتانیا شب گذشته در یک مناظره تلویزیونی از شبکه اسکای نیوز اعلام کرد که درگیری نظامی در اوکراین تنها در صورتی ممکن است پایان یابد که تمامی نظامیان روسی از خاک این کشور خارج شوند.
به گفته تراس، این تنها راه حل و فصل مناقشه اوکراین است. وی در عین حال یادآور شد که لندن باید به حمایت مالی و نظامی از کییف ادامه دهد.
وزیر خارجه انگلیس که مدعی پست نخست وزیری این کشور است، تاکید کرد که در صورت انتخاب شدن، به تشدید تحریمها علیه روسیه و همچنین کاهش وابستگی به انرژی روسیه ادامه خواهد داد.
او در پاسخ به این سئوال که آیا تلاشی برای انعقاد توافقنامه صلح بین روسیه و اوکراین صورت خواهد گرفت، گفت: من نمیخواهم هیچ فشاری بر اوکراین برای واگذاری مناطق متعلق به خود وجود داشته باشد.
این سیاستمدار همچنین ابراز عقیده کرد که بعید میداند روسیه در نهایت نیروهای خود را از اوکراین خارج کند.
تحریمهای جدید اتحادیه اروپا علیه یانوکوویچ، رئیس جمهوری سابق اوکراین
اتحادیه اروپا تحریمهای جدیدی را علیه ویکتور یانوکوویچ، رئیس جمهوری سابق اوکراین و پسرش "الکساندر" وضع کرده و آنها را به فهرست افراد و سازمانهایی که علیه آنها اقدامات محدودکننده اعمال شده، اضافه کرده است. این مطلب روز پنجشنبه در وب سایت رسمی شورای اروپا گزارش شده است.
پیش از این، در ماه مارس سال ۲۰۲۱، شورای اتحادیه اروپا اعلام کرده بود که اتحادیه اروپا تحریمها علیه یانوکوویچ، رئیس جمهوری سابق اوکراین را به مدت یک سال تمدید کرد. تحریم ها علیه مقامات سابق اوکراینی از ماه مارس سال ۲۰۱۴ اعمال شده و هر سال با تغییراتی تمدید شده است. اقدامات محدودکننده همچنین شامل ممنوعیت سفر به اتحادیه اروپا و مسدود کردن دارایی آنهاست.
نخست وزیر مجارستان: صلح در اوکراین بدون مذاکره بین آمریکا و روسیه غیرممکن است
ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان معتقد است که حل و فصل مسالمت آمیز بحران اوکراین تنها در صورتی امکان پذیر خواهد بود که گفتگوی سازنده بین روسیه و ایالات متحده وجود داشته باشد. وی روز پنجشنبه در کنفرانس دالاس گفت: «بدون مذاکرات بین آمریکا و روسیه، هرگز صلح در اوکراین برقرار نخواهد شد».
به گفته نخست وزیر مجارستان، استراتژی رهبران غرب در اوکراین وضعیت درگیری نظامی در این کشور را تشدید و طولانی کرده و کشورهای غربی از روی عمد از کاهش تنش جلوگیری نمی کنند. اوربان همچنین تاکید کرد که برای رسیدن به صلح در اوکراین باید مذاکرات صلح انجام شود و این نتیجه با تشدید درگیریها بدست نخواهد آمد.
پیش از این اوربان گفته بود که اوکراین با استراتژی فعلی حمایت از سوی ناتو، قادر به شکست دادن روسیه نخواهد بود. به گفته وی، تسلیحات نظامی و مربیان غربی کارآمدی خود را نشان نداده و هشدار داد که در صورت ادامه درگیری، پای اتحادیه اروپا نیز به این مناقشه کشیده خواهد شد.
آمریکا قصد دارد موشکهای هستهای خود را در خارج از خاکش مستقر کند
آدام شینمن، نماینده رئیس جمهوری آمریکا در امور منع گسترش سلاحهای هستهای اعلام کرد که واشنگتن اجازه استقرار موشکهای هستهای خود در خارج از خاک ایالات متحده را نخواهد داد.
این مقام آمریکایی در کنفرانس بررسی معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای (NPT) در نیویورک گفت: «ما از سلاح هستهای برای پیشبرد سیاست امنیتی استفاده نمی کنیم. ما موشکهای هستهای استقرار زمینی را در خارج از قلمرو ملی خود مستقر نمیکنیم».
چین زرادخانه هستهای آمریکا را تهدیدی برای امنیت جهانی میداند
دینگ تونگبینگ، نماینده هیئت چینی و مدیر بخش کنترل تسلیحات وزارت امور خارجه جمهوری خلق چین، در کنفرانس بررسی معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای اعلام کرد که زرادخانه عظیم هستهای آمریکا، به عنوان یک ابرقدرت هستهای، صلح و امنیت منطقهای و بین المللی را در معرض تهدید قرار داده است.
وی در عین حال یادآور شد که چین زرادخانه هستهای خود را در حداقل سطح لازم و تنها برای حفاظت از امنیت ملی این کشور حفظ کرده است. این دیپلمات چینی تاکید کرد که کشورش در مسابقه تسلیحاتی شرکت نکرده و نخواهد داشت.
هشدار دبیرکل سازمان ملل درباره خطر بسیار بالای یک رویارویی هستهای در جهان
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد روز پنجشنبه طی سخنرانی در مقر این سازمان در نیویورک هشدار داد که خطر بروز یک رویارویی هستهای در جهان اکنون بیشتر از دهههای گذشته است و رقابت ژئوپلیتیکی تشدیدتر از قبل شده است.
پیش از این، وزارت خارجه روسیه تاکید کرد که هیچ برندهای در جنگ هستهای وجود ندارد و چنین رویارویی هرگز نباید آغاز شود. این وزارتخانه تاکید کرد که اخیراً وضعیت در زمینه ثبات راهبردی در جهان به سرعت رو به وخامت گذاشته و موجب بروز نگرانی شده است.
پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو مورد تایید ۲۳ کشور از ۳۰ عضو ناتو قرار گرفت
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو طی سخنانی در نروژ اعلام کرد که در حال حاضر ۲۳ کشور از ۳۰ کشور عضو این سازمان سند الحاق سوئد و فنلاند به ائتلاف آتلانتیک شمالی را تصویب کردهاند.
وی گفت: سنای آمریکا روز چهارشنبه پروتکلهای الحاق را تصویب کرده است. بدین ترتیب تعداد متحدینی که با پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو موافقند به ۲۳ کشور رسیده است. این سریع ترین روند الحاق در تاریخ کنونی ناتو بوده است.
استولتنبرگ یادآور شد که برخی از کشورها نیز "نزدیک به تکمیل مراحل ملی خود" برای تصویب این الحاق هستند. به عقیده وی، پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو، همکاری دفاعی و امنیت کشورهای عضو را تقویت خواهد کرد.
تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینکهای زیر بخوانید:
تحولات اوکراین| خطر گسترش مناقشات نظامی در خاک اروپا/ نگرانی انگلیس از سرعت موشکهای مافوق صوت روسیهتحولات اوکراین| حمله پهپادی به مقر ناوگان دریایی روسیه در کریمه/ پوتین: ناوگان دریایی روسیه برای مقابله با هر تهدیدی آماده استتحولات اوکراین| گوشزد لاوروف به بلینکن درباره نقش آمریکا در طولانی شدن مناقشه در اوکراین و بحران غذایی در جهانتحولات اوکراین| تلاش آمریکا برای گنجاندن روسیه در فهرست کشورهای حامی تروریسم/ قدیروف: آمریکا "مادر تروریسم بین المللی" استتحولات اوکراین| هشدار مسکو درباره حمله به خاک روسیه با تسلیحات غربی/ ادعای آمریکا درباره تمایل برای حل دیپلماتیک مناقشه اوکراین
انتهای پیام/